A Fonogram közönségdíjaira idén Facebookon lehet szavazni, de egy kis hiba csúszott a rendszerbe, ezért egy csomó férfi van a legjobb énekesnők között. SP egész jól szerepel, egy jobb hajrával meg is nyerhetné a díjat. Dopemannek, Király L. Norbertnek és Tarány Tamásnak azért nehezebb dolga lenne.

A Fonogram zenei díjátadó közönségszavazásában a legjobb női és a legjobb férf előadókra lehet szavazni, valamin a legjobb zenekarokra. A közönségszavazást a Facebookon szervezték meg a Ballentine's-szal karöltve egy közös facebookos alkalmazásban.

Bárki szavazhat, és ha valaki nem találja a listán a kedvencét, nyugodtan hozzá is adhatja a listához. Így alakulhatott ki, hogy számos férfi előadó szerepel a nők között.

SP például egészen prímán. A jelenleg vezető Wolf Katinak több mint 200 szavazata van, Éder Krisztián pedig a tizedik, közel 40 szavazattal, vagyis viszonylag könnyen beérné az X-Faktor korábbi versenyzőjét.

A nők között ott van még Dopeman, Király L. Norbert, Tarány Tamás, Demény Tamás, Szeleczky Dávid is. De szerepel néhány nem túl ismert zenekar, mint a Kugli a Leander és a Pigh Might Fly. A Leander egyébként a megtisztelő negyedik helyet foglalja el jelenleg.

“Én, a nők között? Nem az SP. Úgy érzem, mióta elnök lettem, új kapuk nyílnak meg előttem. énekesnő is lehetek. Tetszik, úgyis rózsaszín ingben vagyok” - mondta Dopeman, amikor elmondtuk neki a nagy hírt, hogy dupla esélye van a Fonogram közönségdíjának elnyerésére. Azt mondta, lehet, hogy változtat az eddigi kampányán, és megpróbálja a nők versenyét megnyerni a férfiaké helyett.

“Gondolom, valami hiba lehet. A fikák immúnissá tettek az ilyesmire. Annak örülök, hogy jobb nő vagyok, mint Dopeman, és hogy végre egy kategóriában indulhatunk. Én egyébként inkább a férfiak között szeretnék nyerni” - mondta SP, aki Dopemannel egyetemben a férfiak között is jelölt. Ott a hatodik helyen van, míg Dopeman a tizediken.

A listán még ott van Selena Gomez is, aki ugyan nő, de nem magyar, így nehezen kaphatna díjat a Fonogramon.

A hiba valószínűleg annak köszönhető, hogy amikor valaki új előadót jelöl, akkor a rendszer automatikusan a nők közé sorolja, a felhasználónak egy legördülő listából kell kiválasztania, ha nem a nők között akarja indítani kedvencét.

Update: A Ballentine's-t is forgalmazó Pernod Ricard Hungarynél észlelték a problémát, és elkezdték kiszedni a redundáns indulókat, valamint a férfiakat, illetve zenekarokat a nők mezőnyéből.

"A szavazó szoftvert amint tudjuk átállítjuk, hogy ne legyen alap kategória megjelölve, csökkentendő a figyelmetlenségből adódó hiba lehetőségét" - mondta Mosonyi Csaba, a cég marketingvezetője.

A nyereményjáték egész hónapban tart, a szavazás győztese pedig automatikusan megkapja a közönségdíjat, ezért fontos, hogy az egyes kategóriákban ne legyenek hibás, nem odaillő indulók.