Gangxsta Zolee az alvásra esküszik, Komár László kutyaharapást szőrével gyógyította a hőskorban, akárcsak Ozzy Osbourne vagy Ernest Hemingway, Daniel Craig szaunázik, Paris Hilton pedig egy gigászi méretű hamburgerre esküszik. Hírességek tippjei másnaposság ellen, húsvéti különkiadás.

Kutyaharapást szőrével

A legősibb módszer, miszerint ha az ember másnapos, azonnal rá kell inni, és azonnal enyhül a fájdalom. Komár László ugyan ma már nem iszik, de a Velvetnek elárulta: annak idején, ha felébredve azt érezte, hogy hat feje van, és mindegyik rettenetesen fáj, azonnal felpattintott egy sört, majd még néhányat, így egy húzósabb buli után úgy két-három nap alatt sikerült is kijózanodnia. A mostanában az X-Faktorban zsűriző Nagy Feró, aki saját bevallása szerint egyáltalán nem bírja jól az italt, egy egészen kicsi pálinkára – fél stampedli – esküszik, és természetesen rengeteg vízre.

A külföldi sztárok közül Ozzy Osbourne is hasonló módszerrel él: ő egy speciális koktélt mixelt magának, amiben többek közt brandy, portói, tojássárgája és szerencsendió is található. Ernest Hemingway annak idején egy bizarrul hangzó abszint-pezsgő keverékkel gyógyítgatta magát, Cameron Diaz pedig a másnapos fejjel felhajtott sörök mellé elmajszol némi McDonald's-féle junkfoodot, mert szerinte csak irgalmatlan mennyiségű szénhidráttal és zsírral lehet túljutni a kőkemény másnapon.

Enni vagy meghalni

Az evés egyébként is fontos szegmens, ha az ember túl akarja élni a szaggató fejfájást és a kínzó gyengeséget. A Tankcsapda-énekes Lukács Laci elárulta: ő leginkább a jó forró zöldséglevesre esküszik, mellé pedig egy marék gyógyszerre, illetve a felkelés után elszopogatott kisüveges sörre.

Paris Hilton saját bevallása szerint egy irgalmatlan méretű hamburgert szokott ráküldeni egy-egy másnapos éjszakára, természetesen rengeteg sült krumplival, Kate Winslet pedig sült szalonnát és virslit szokott burkolni, megfejelve némi gyümölcslével és teával, majd visszafekszik aludni.

Szauna, futás, alvás

A James Bond legújabb kori megformálójaként ismert Daniel Craig a szaunára esküszik: elmondása szerint egy intenzív izzadással eltöltött félóra remekül kipurgálja testéből az előző este bevitt mérgeket.

Christian Bale másnaposan erőt vesz magán, és elmegy futni egyet, nyilvánvalóan ő is hasonló okokból, a Ganxsta Zolee néven elhíresült Zana Zoli pedig a Velvetnek elárulta a saját receptjét: egyszerűen vízszintesben kell tölteni az egész napot, lehetőleg minél több alvással megspékelve, és az ember estére kellően jól lesz ahhoz, hogy megint tisztességesen leihassa magát.

Ne rúgj be!

A legtriviálisabb megoldás a másnaposság elkerülésére persze természetesen az, ha az ember egyáltalán nem iszik. George Clooney legalábbis ezen a véleményen van: elmondása szerint annyira gyűlöl másnaposnak lenni, hogy inkább nem is iszik annyit.

Brad Pitt szerint pedig a legjobb másnaposság-gyógymód, ha az embernek gyermekei vannak, hiszen például lecsillapítani egy síró kisbabát másnaposan maga a fájdalom, úgyhogy ő úgy döntött, hogy inkább visszafogja magát.