A lesifotósok elől menekülő celebek egy ideje úgy védekeznek, hogy maguk osztanak meg a nagyvilággal viszonylag magánjellegű képeket. Jellemzően a Twitteren, de az alapvetően szöveges használatra van, így az igazi képmániások szépen elkezdtek átköltözködni Tumblrre, és sokan a szövegek teljes mellőzését választottak. Csak úgy ömlenek az emberre Beyoncé és Kelly Brook nyaralási fotói.

Amikor a hírességek elkezdték maguk posztolni Twitteren az újszülött gyerekeikről készült képeket, ahelyett, hogy hosszú évtizedek tradícióinak megfelelően megpróbálták volna azokat milliókért eladni, vagy megküzdeni értük a lesifotósokkal, már sejteni lehetett, hogy valami nagyon megváltozott.

A hírességek és a személyes blogjaik, amiket általában Twitteren vezetnek, teljesen beépültek a híráramba, sok hírességnek mára ez lett az elsőszámú felülete, amin a rajongóival és a rá kíváncsiakkal a kapcsolatot tartja. Aztán valahogy az egész elkezdett a képekről szólni, olyannyira, hogy néhány híresség már szolgáltatást is váltott.

A Tumblr mikroblog szolgáltatás sokkal jobban használható, ha valaki képeket akar posztolni, és akadnak páran, aki nagyjából mást nem is akarnak, csak képeket posztolni.

A legnagyobb Tumblrhez csatlakozó név egyértelműen Beyoncé, aki sokáig teljesen kimaradt a közösségi médiából. A Twitteren is csak azért regisztrált, hogy megossza a világgal, hogy elkészült a honlapja. Nincs is több posztja. Ezzel szemben a Tumblr-oldalán gyakorlatilag ontja magából a személyes hangvételű saját képeket.

Beyoncé csatlakozása akkora esemény volt, hogy volt olyan oldal, ahol hosszasan elemezték ennek jelentőségét. Aki nem akarja elolvasni, annak összefoglalva a lényeg: annak ellenére, hogy Beyoncé kifejezetten zárkózott, a magánéletét óvó, a közösségi médiától távol álló híresség, fontosnak érezte, hogy csatlakozzon a Tumblrhez, mert amennyi félti a magánéletét, annyira szereti a kezében tartani az irányítást. A csatlakozással maga döntheti el, hogy magánélete melyik oldalát mutatja a világnak, ráadásul így sokkal hitelesebb, mintha lesifotósok képein keresztül ismernék meg az emberek.

Az anya sokáig elmaradt a közösségi médiától, Beyoncé és Jay-Z gyereke viszont nem, Blue Ivy Carter születésekor saját blogot kapott egyből, de egyelőre csak pár kép van az oldalon.

Hasonló felfogású oldalt indított a napokban Kelly Brook modell is, akinek ráadául még a felhasználóneve is hasonlít Beyoncééra. Mivel ő alapvetően vetkőzös modell, ezért az oldal is leginkább a róla készült bikinis képekből áll.

Népszerű celeb a Tumblren Britney Spears is, akinek első ránézésre kicsit kaotikus az oldala, ő masszívabban használja az oldalt annál, hogy csak simán képeket posztolgat. Ráadásul rendszeresen reblogol (jelenít meg a saját felületén másoktól származó posztokat) olyan posztokat, amikben őt cikizik, szóval elég önironikusan áll az egészhez. Az utóbbi időben ráállt arra, hogy magáról posztol animgifeket sima képek helyett.

A közösségi médiában egyik leginkább résztvevő híresség Lady Gaga, Justin Bieber mellett. Nekik van a legtöbb követőjük Twitteren, nagyon aktívan tartják a kapcsolatot a rajongóikkal. Gagának több mint 23 millió követője van Twitteren, Biebernek több mint 20 millió. Bieber nem tumblrezik, Gagának viszont van saját Tumblr-oldala, hiszen ő tényleg nem maradhat ki semmiből sem, ami kicsit is menő. Igaz, Gaga már jó néhány hónapja nem posztolt semmit. Könnyen lehet, hogy azért is, mert ő már annyira részese az egész közösségi, web-nemistudjukhány pont nulla dolognak, hogy saját közösségi oldalt indított a rajongóinak.

A régebbi tumblr-használó celebek között van Zooey Deschanel, aki nem is annyira a közönségkapcsolatok miatt hasznája a Tumblrt, hanem inkább azért, mert ugyanabból a hipszter szubkultúrából származik, amelynek körében először elterjedt a Tumblr. A színésznő ennek megfelelően nem is annyira csak privát fotókat oszt meg a nagyvilággal, hanem vannak szöveges posztjai is. Illetve, amióta a New Girl című sorozatban játszik, azóta rendszeresen promózza a sorozatát ezen a fórumon.

Tumblrt használó magyar hírességből nincs sok, sőt leginkább alig akadnak, olyan pedig, mint aki úgy használja a szolgáltatást, mint például Beyoncé, egyáltalán nincs. Fluor Tomiról tudni, hogy egyszer regisztrált Tumblren, de rövid idő alatt annyi beszólást kapott, hogy inkább hagyta az egészet a fenébe.

Nemrég megjelent viszont SP, aki a Tumblrt egyfajta szakmai bemutatófelületnek használja szemben a Twitterével, ahol minden apróságot megoszt a fiatal rajongóival. SP a fotós munkásságát dokumenálja Tumblren, eddig nem volt sok posztja, két személyes jellegű fotót töltött eddig fel, mindkettőn munka közben látható.