Az énekesnő dél-koreai koncertjével igazán elit klubba lépett be, hiszen csak a leghíresebb emberek fellépései ellen szervez közös imákat az egyház. A Foo Fighterst a baptisták, Madonnát a bolgárok, Marilyn Mansont Győri Egyházmegye, Bob Dylant pedig maga a pápa támadta.

A konzervatív dél-koreai keresztények tüntetésket szerveztek annak érdekében, hogy Lady Gaga nehogy felléphessen szeretett országukban, és közös imákat szerveznek az énekesnő távolmaradásáért. Az ok nagyon egyszerű, a csoport szerint Lady Gaga olyan dolgokat reklámoz, mint a homoszexualitás és a pornográfia. A koncert egyébként április 27-én lesz Szöulban, úgyhogy addig kell valahogy hatnia az imának. Annyit már elért, hogy a koncertet csak 18 éven felüliek látogathatják az eddigi tervezett 12-es alsó határ helyett.

Természetesen nem ez az első eset, hogy kicsit szabadabban gondolkozó embereket valamelyik egyház próbál megakadályozni koncertben a maga módszereivel, ezzel is tisztességes reklámot csinálva az egész bulinak. Lady Gaga nagy előképe, Madonna például többször is keveredett hasonló balhéba, legutóbb például Bulgáriában próbálták meg megakadályozni a katolikusok, hogy oda is elérjen 2009-es turnéja. Az indokok összeszedésével nem bajlódtak sokat, szerintük Madonna egyszerűen összeegyeztethetetlen a keresztény értékrenddel.
Ha túlbuzgó vallásosokat keresünk, érdemes külön figyelmet fordítani az USA-ra, ahol ugye sokan a mai napig nem akarják megérteni, hogy a rockzene valójában nem is a sátán műve.

Az igazán ártalmatlan Foo Fighterst 2011. szeptemberében annyira meghatotta a kansasi baptisták ellentüntetése, hogy hálából beöltöztek rednecknek, és eljátszottak egy dalt gyűlölőiknek.

Olaszországban 2007-ben nem más, mint a jelenlegi pápa, XVI. Benedek gondolta úgy, hogy Bob Dylan hamis próféta, és az teljesen tarthatatlan, hogy 300000 ember előtt énekelhet olyan dolgokat, mint a Blowing in the Wind. “Volt ok a kétkedésre - jómagam kételkedtem és ma is kételkedem -, hogy valóban helyes volt-e szóhoz jutni hagyni az ilyen típusú prófétákat” - írta könyvében.

Szerencsére Magyarországon keltek már ki magukból emberek hasonló indokkal, a 2009-tes VOLT Fesztivál előtt a Győri Egyházmegye szervezett közös imákat, hogy ne jöhessen Sopronba koncertezni a már akkor is kissé tokásodó vízfejű sebsátán, Marilyn Manson. “Azt kérjük a hívektől, hogy imádsággal és böjt felajánlásával könyörögjenek a gyűlöletkeltőkért és megtévesztett testvéreinkért" - mondta a Független Hírügynökségnek J. Kovács Andrea, a Győri Egyházmegyei Hivatal sajtóreferense a koncert előtt, ami természetesen teltház előtt zavartalanul lezajlott anélkül, hogy akár egy szüzet is feláldoztak volna közben.