Jenna Marbles egy amerikai blogger, aki attól lett híres, hogy remekül szórakozik magán, és ezt videóra is veszi. Ő a lány, aki megmutatja, hogyan tűnjünk nagymellűnek, hogyan kell landsharkozni, és miért szopó a felnőttlét.

Jenna Moureyről, művésznevén Jenna Marblesről nehéz kideríteni, hogy pontosan mitől lett híres. A huszonéves amerikai lány diplomás sportpszichológus, de nem ebből él, hanem a jóég tudja, miből – valamikor gogo-táncolt és modellkedett. Az viszont biztos, hogy minden szerdán feltölt egy saját készítésű videót a YouTube-csatornájára, amit aztán rommá kattintanak. Az alábbiban például arról dalol, miért gyűlöl felnőtt lenni.

Egyébként két kutyával és a pasijával él, de ennél többet nem tudni róla. Ügyesen óvja a magánéletét, és a videózás iránti vonzalmáról is csak annyi derült ki egy nemrég készült interjúban, hogy egyetemi feladatként készítette az elsőt, aztán úgy maradt, mert látta, hogy sokaknak tetszik, amit csinál. Ez aztán eltűnt az internetről, a helyére meg feltett egy másikat, amelyben azt mutatja meg: hogyan lehet elhitetni az emberekkel, hogy jól nézünk ki, pedig rondák vagyunk. Egy hét sem kellett az egymilliomodik letöltéshez.

Saját videói közül viszont nem ez a kedvence, hanem a Bounce That Dick, minden r'n'b és rap műfajban tevékeny férfi paródiája, amely arról szól, hogy Marblesnek elég van a seggrázásból, itt az idő, hogy a férfiak pörgessék a farkukat.

Marbles videói talán azért ennyire szerethetőek, mert van értelmük, gyakran fontos és fontatlan kérdéseket hoz fel bennük (egyik videójában például azt: "ha bulizni megyek, az nem jelenti azt, hogy az adott klubban a hátamhoz nyomhatod a farkad"), de közben elég viccesek, mert ő sem veszik túl komolyan magát. Nehéz is lenne, főleg az után a videója után, amelyben bemutatja, mi az a landshark, és hogyan kell csinálni. Mert ilyeneket csinál, csak úgy.

A hülyéskedésen kívül egyébként nézői kérdések alapján is készít videókat, ezek persze leggyakrabban arról szólnak, hogy "fú, nem értem a lányokat, segíts", "mit csinálnak a csajok olyan sokáig reggel a fürdőben", vagy hogy miként lehet sebészeti beavatkozás nélkül elérni, hogy a lányok melle sokkal nagyobbnak tűnjön. Hát így.

Videóit rengetegen nézik – még a legrövidebbeket is körülbelül félmillióan, de van, amelyet már tízmillióan is láttak. Van blogja, twittere és facebookja, de ami még ennél is fontosabb: csatornáit itt és itt találja, szolgálja ki magát.