Januárban kerül a mozikba Christopher Nolan Batman trilógiájának lezárása, A sötét lovag: Felemelkedés, ahol végre feltűnik a Batman-univerzum egyik legfontosabb karaktere, Macskanő. A 2012-es verziója Az Ördög Pradát viselből és A neveletlen hercegnőből ismert Anne Hathaway lesz, úgyhogy itt az idő, hogy megnézzük, ki volt a legjobb szerelme/ellensége Batmannek a filmvásznon!

Julie Newmar (1966)

Newmar a klasszikussá vált tévésorozatban alakította Macskanőt, és ez lett a legsikeresebb alakítása is karrierje során. Bár többen is úgy vélik, csak azért lett ekkora név, mert előtte soha senki nem formálta meg Macskanőt, a valóság az, hogy mi 2012-ben is megértjük, miért zúgott bele annyira Bruce Wayne. Kiszállása után sem szakított örökre Batmannel, 2010-ben rajzfilmben kölcsönözte Bruce anyjának, Martha Wayne-nek a hangját.

Lee Meriwether (1966)

Az első egész estés Batman-filmben már nem Newmar, hanem az 1935-ben született Lee Meriwether kapta Macskanő szerepét. A színésznő nagyon hatásos volt oroszos akcentusával, és küllem tekintetében sem marad el elődjétől. Meriwether egyébként a Batmannel jutott a legmagasabbra talán, mivel ezen kívül szinte csak sorozatokban kapott szerepet. Igen, például a Batmanben is.

Michelle Pfeiffer (1992)

1992-ben Tim Burton szürreális vidámparkot hozott ki Gotham Cityből, amibe sikerült beillesztenie az épp tökéletesen kinéző Michelle Pfeiffert úgy, hogy talán a leghitelesebb Macskanő lett az összes közül. Még a fura szerelése ellenére is sikerült átadnia a Selina Kyle-ban rejlő vonzó őrületet, aminek köszönhetően Michael Keatonből is kihozta azt a Bruce Wayne-t, akit a hardcore rajongók is szívesen látnak a vásznon.

Halle Berry (2004)

Eredetileg minden klappolt volna ahhoz, hogy Halle Berryből tökéletes Macskanő legyen. Az alak megvan, a mellekkel sincs gond, ráadásul színészi képességekkel is rendelkezik. A probléma a film összes többi részével volt, Pitof jó eséllyel utoljára rendezett mozifilmet, ráadásul az is kiderült, hogy Macskanő karaktere szinte semmit nem ér Batman nélkül.

Anne Hathaway (2012)

Ki a legjobb Macskanő?

Hathawayre hárul a nehéz szerep, hogy helyreállítsa Macskanő megtépázott hírnevét. A Neveletlen hercegnő alapján nehéz elképzelni a kamerát is törő színésznőt Nolan univerzumában, de Michelle Pfeifferről sem ilyen figura az első gondolat, miután láttuk a Hírek szerelmeseit. A testi adottságokkal semmiképp nincs gond, de kell rá várni még pár hónapot sajnos.