A héten mutatták be a mozik a Bosszúállók című szuperhősfilmet, amiben a Marvel képregénykiadó néhány igazi nagyágyú karaktere szerepel együtt, hogy megmentsék a Földet. Thor, Vasember, Hulk, Amerika kapitány oldalán játszik Scarlett Johansson is latexruhában, vagyis egy csomó kigyúrt macsó között ugrál. Melyik a legjobb csávó? Szavazzon rájuk 1-től 10-gi!

A Bosszúállók képregényt azután találta ki a Marvel képregénykiadó, hogy a nagy konkurens DC-nek nagyon bejött a Justice League, amiben a legismertebb karakterei - többek között Batman, Superman, Wonder Woman, a Villám - alkottak szupercsapatot. A Marvel is összerakta a nagyágyúit, hogy egy olyan szupercsapatot hozzon létre, mint amilyen a zenében mondjuk a Foo Fighters vagy a Velvet Revolver, vagyis egymástól függetlenül híres emberek közös produkciója.

A képregényből készült filmet a héten mutatták be Magyarországon, és a forgatáson készült képek alapján leginkább arról szól, hogy Scarlett Johansson latexruhában ugrál néhány kigyúrt macsó között, akik nagyon elégedettek a színésznő formás idomaival. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok a szórakoztatót, forgatáson készült képek, amelyeken a szereplők a színésznő hátsóját bámulják. De melyik a legjobb pasi Johansson körül?

Chris Evans - Steve Rogers - Amerika kapitány

Az Amerika kapitányból is készült a Bosszúállók előtt előzményfilm, amiben mint egy modern westernhős úgy áll a katonai propaganda élére a szuperatléta Amerika kapitány. Félelmet nem ismer, egyesíti a nemzettudatot, és ha ez nem lenne elég, akkor van egy Stark-gyártmány különleges pajzsa, ami minden támadást visszaver. A nagyon sportos alkatú Rogers jól hozza Amerika kapitányt, megtestesít mindent, amit a tökéletsen kinéző amerikairól gondolhatunk: szép frizura, magas, erős test, világítóan fehér fogak, férfias arcélek.

Chris Hemsworth - Thor

Természetesen Thor képregényes történetét is megfilmesítették már korábban Chris Hemsworthszel a főszerepben, így tudhatjuk, hogy a brigádból talán rá pakolták a legtöbb izmot a forgatás kedvéért. Hemswroth brutális mell- és karizmokat gyúrt magának a szerep kedvéért, erős arcéle, hosszú haja igazi drabális észak-európai istenné varázsolta. Szintén nagyon jó választás. Ha arról van szó, hogy hogyan nézhet ki valaki, akinek egy hatalmas pöröly a főfegyvere, tehát nyilván nem a kifinomult kardforgatásban ügyeskedik, hanem a nagy, bunkó suhintásokban, akkor Hemsworth a tökéletes választás.

Jeremy Renner - Clint Barton - Sólyomszem

Sólyomszem nem kapott külön filmet, a karakter nem is akkora sztár, mint a többiek. Vasemberhez hasonlóan neki sincsenek különleges képességei azon túl, hogy nagyon jól bánik az íjjal. A szerepet az a Jeremy Renner kapta, aki a Bombák földjében még bombákat hatástalanított. Korábban annyi köze volt a szuperhősökhöz, hogy a Thorban kapott egy minimális szerepet már Sólyomszemként. Talán Renneren látszik a legjobban a szereplők közül, hogy ő nem az a gyúrós fajta, kicsit furán mutatnak rajta a viszonylag nagy, kidolgozott izmok, amiket a forgatás kedvéért növesztett.

Mark Ruffalo - Bruce Banner - Hulk

A bosszúállók csapatában Hulk az egyetlen, aki nem kifejezetten kigyúrt szépfiú, hiszen a karakter egy hatalmas zöld szörny, aki elég buta és nagyon dühös. Minél dühösebb, annál erősebb és annál butább. Amikor pedig egyáltalán nem dühös, akkor Mark Ruffalo. A Viharszigetben megismert színész még nem játszott szuperhősfilmben, ez az első hasonló szerepe. Barátja, Edward Norton passzolta neki a lehetőséget, miután nem sikerült megegyeznie a Marvellel, hogy a különálló Hulk-film után a Bosszúállókban is ő alakítsa a kellemetlen balesetben genetikai torzuláson átesett tudóst. Ruffalonak nem kellett különösebben kigyúrnia magát a szerep kedvéért, pont azért, mert amikor éppen Hulk, akkor számítógéppel kap extraizmokat.

Robert Downey Jr - Tony Stark - Vasember

Downey Jr alakítja a csapat egyik oszlopos tagját, Vasembert, akit már korábban két filmben is igen szórakoztató módon is megformált. A képregény szerint Stark egy elképesztően gazdag vállalkozó, talán csak Batmant megformáló Bruce Wayne veheti fel vele a versenyt gazdagságban, és olyan úri hóbortjai vannak, mint hogy csinál egy kb. elpusztíthatatlan fémruhát, amivel repülni meg lövöldözni tud, és Vasemberként óvja a világot, miközben egészen ellenszenvesen gazdag és okos. A szerepet mintha Downey Jr-ra írták volna, úgy passzol az egykori drogos macsóhoz.

Samuel L. Jackson - Nick Fury

A Samuel L. Jackson játszotta Nick Fury nem klasszikus szuperhős, inkább valamiféle szupermenedzser. Fury egy elképzelt II. világháborús hős, aki aztán szuperkém lesz, majd a S.H.I.E.L.D. nevű nagyon nagy hatalommal bíró kormányokon kívüli szuperszervezet egyik szupervezetője, aki többek között a Bosszúállókkal is szövetkezik mindenféle szupergonoszok megállítására. Amolyan szupermindenes. Jacksonnak komoly akciófilmes múltja van, és a hasonló filmek világába is belekóstolt már azzal, hogy szerepelt a Csillagok háborújában, amiben Mace Windut játszotta. A vagány, marcona kinézetű Jackson jól hozza a szupermindenes karakterét még akkor is, ha Fury eredetileg nem fekete, hanem fehérbőrű.

Tom Hiddleston - Loki

A sztori szerint Loki a filmben nem a jók, hanem a gonoszak oldalán áll, ő Thor bosszúszomjas testvére, viszont érdemes megemlíteni a listánkban, mert egyrészt ő is a Scarlett Johansson körül legyeskedő sztárok egyike, másrészt mégiscsak egy isten, ilyen tekintetben pedig szuperhős. Az elnyomott testvért jól hozza a Hemsworthnél jóval kisebb termetű, kevésbé kigyúrt Hiddleston, akinek a Thor előzményfilmen és a Hadak útján kívül ez az első komolyan vehető filmje. Az ő esetében tehát ugródeszkát jelenthet a Bosszúállók. A világos szemű, beesett arcú Hiddleston egyébként az életben nagyon nem hasonlít Loki karakterére, a róla készült képeken szinte mindig vigyorog, igazi jó kedélyű figurának tűnik.