A barbadosi énekesnő egy rövid törést leszámítva egyre kevésbé bír magával, ma már gyakorlatilag úgy viselkedik, mint egy átlagosnál híresebb lány egy klubból, ahol már szinte mindenki megdugta.

Rihannáról lassan el is felejtjük, hogy nem volt ő mindig azzal elfoglalva, hogy minél több kép készüljön róla kevés ruhában. A mutogatós lány, akiről szinte egyértelmű, hogy a bulikon ő szokott a legjobban betépni, valójában teljesen máshonnan indult, de egy kis törést leszámítva töretlenül haladt előre a picsulás útján.

Az énekesnő 2005-ben még csupán egy átlagos Beyoncé-klónnak tűnt külsőre és zeneileg is, ami különösen fura azt tekintve, hol tart jelenleg kolléganője. Túlzottan a zenéjével sem váltotta meg a világot, a lehető legátlagosabb politikailag korrekt r'n'b-ről volt szó, amiben az volt a legszexibb elem, hogy az 1988-ban született lány néha megmutatta a hasát is.

Azt is nehéz elképzelni manapság, hogy a spanglikkal pózolgató Rihanna a Nickelodeon nevű gyerekcsatorna számára is vállalható, és bár 2006-ban már összehozott némi dekoltázst, még mindig inkább emlékeztet egy sulidiszkó menő lányára.

2007-ben sikerült a nagy áttörés, köszönhetően az árulkodó című Good Girl Gone Badnek, és különösen az eredetileg Britney Spears számára írt Umbrellának. A lemezcím nagyobb váltást sejtet, de azért a még mindig zavaróan fiatal Rihanna jól láthatóan rátalált nőiességére, és több kifejezetten bulizásra szánt dal is arra enged következtetni, hogy ha nem törik meg a közeljövőben a vonal, már jóval hamarabb megkaptuk volna a 420-at nyilvánosan ünneplő énekesnőt. Azért a frufrus frizura és a hozzá tartozó ruha még akkor is messze van ettől, ha épp ebben az évben választották meg  legjobb lábú énekesnőnek.

2008 és 2009 a törés éve volt, és nem csak azért, mert előbbi volt hősünk karrierjének egyetlen éve, amikor nem adott ki lemezt, hanem mert ekkor verte meg egykori barátja nagyon látványosan. A fiatal lányból egy csapásra a bántalmazott nők hangja vált, ennek az attitűdnek köszönhető a Rated R című lemez, ami szomorú, patetikus és ennek megfelelően unalmas is. Rihanna drasztikus imidzsváltozáson ment keresztül, rövid hajjal pózolt, sokat takaró, sötét ruhákban, tehát épp, mint aki nagyon szenved.

Egy évvel később rájöhetett, hogy a megvert nő imidzs túllépésével végre utat nyerhet a felnőtt, ezzel együtt kifejezetten fesletté vált nő. Vörösre festette a haját, kiadta a szinte csak és kizárólag dizsikompatibilis dalokat tartalmazó Loudot. Ezzel együtt elkezdett mellbimbó-piercinget villantani, randizgatni, szexshopokban is látták, az S&M című dal pedig azt foglalja össze, hogy mennyire szereti, ha kúrás közben ütik is kicsit. Ami a legviccesebb, hogy megfogadta, hogy mostantól kevésbé fog kurvásan viselkedni. Reméljük, nem volt durva fogadalom, mert akkor most biztosan arcon köpi magát.

2011 óta Rihanna gyakorlatilag csak másodállásban énekesnő, az univerzum egyik legnagyobb sztárjaként akár abból is fenntarthatná ismertségét, hogy rendszeresen kiposztol pár képet Tumblrre, amin épp kevés ruhában bulizik. Bár állítása szerint soha nem fog férfimagazinnak vetkőzni, egyre többet mutogatja magát a legnagyobb örömünkre. Szereti, ha részegek veszik körül, a gyanú szerint kokszos képeket töltött fel magáról a Coachella fesztiválon, most pedig elvileg egy régi barátnőjével kezdett el randizgatni. A születésnapjai több napos bulikat jelentenek, volt, amikor annyira beleroppant a vadulásba hogy koncerteket is le kellett mondania.

Ezzel épp ellentétes utat jár be a nagy elődként emlegetett Beyoncéval: kolléganője sokkal kurvásabb alapállásból változott korunk dívájává, ameddig Rihanna cuki lányból Snoop Dogg egyik szívóspanja lett, aki ráadásul egyre inkább emlékeztet azokra a jó fej lányokra, akiket a menő klubok törzsközönségének legnagyobb része már rég megdugott.