A színésznő számára akkora élmény volt a véres-mázas, császármetszéses szülés, hogy már másnap szívesen újra átélte volna. Habár az első hetekben adódtak nehézségek, alváshiánnyal ő is küszködött, minden pillanatot csodaként él meg. Most már olykor jut ideje magára is, ilyenkor, ha teheti, fürdés közben olvas vagy a lányával játszik, igaz, a közös fürdőzésből még nem lett rendszer.

"Nem tudom, létezik-e bárki, aki szavakba tudná önteni a születés csodáját" - így kezdődik Dobó Kata hot! magazinnak adott interjúja, merthogy ezúttal kivételesen nem a Storynak sikerült megszereznie az exkluzív interjút és az első képeket Dobó Kata és Gulyás Levenete február 20-án született lányáról, Szofiról.

"Olyasfajta eufória, amit újra és újra átélne az ember. Az élmény, ahogy kiemelték Szofit a hasamból, és még úgy mázasan, véresen a mellkasomra tették, egyszeri és megismételhetetlen. Már másnap azon morfondíroztam, hogy ezt nem lehetne-e még egyszer átélni" - boncolgatta a szülésélményt a lapnak a 38 éves színésznő, aki császármetszéssel adott életet lányának. Az eseményt egyébként videóra rögzítette a húga.

Ki tudja elégíteni a gyerek étvágyát

"Hálás vagyok az élményért, mert Levente végig foghatta a kezem az érzéstelenítésnél, és akkor is, amikor a szike és a bőröm találkoztak" - fogalmazott Dobó, mi meg csak reméljük, élőszóban azért nem mond ilyeneket. A köldökzsinórt a gyerek apja vágta el, és bár túl sok feladatot nem tud átvenni a színésznőtől, a fürdetést legalább megkapta.

Az első hat hét nagyon megviselte a színésznőt, a lapnak azt mondta, idegileg nagyon megterhelő volt, hogy nem tudták, miért sír a gyerek folyamatosan, pedig Gulyásnak még van is tapasztalata, Szofin kívül van két gyereke a korábbi házasságából. Aztán kiderült, hogy csak túl sok tejet nyomott be. "Mindezek ellenére hihetetlen boldogság, hogy jó étvágya van, és az is, hogy mindezt magam ki tudom elégíteni" - tette hozzá.

"A kislányom rám ütött"

A kezdeti időszakban édesanyja és párja folyamatosan mellette voltak, amire nagy szüksége is volt a sírós időszak miatt, magyarázta, és aztán kifejtette, másfél hónapja, ahogy lányuk átállt egy nyugodtabb állapotra, ők is megnyugodtak. "Azóta igyekszem úgy alakítani az időbeosztásomat, hogy a háromóránkénti etetések közben jusson időm magamra vagy a háztartásra. [...] Egyébként nekem a fürdés az igazi kikapcsolódás: megnyugtat, ha a kádban jut időm olvasni. Az olyan, mintha aludtam volna egy órácskát. És szerencsére a kislányom rám ütött, máris imádja a vizet. Túl vagyunk az első közös fürdésen. Szofit betette egyszer hozzám a nagy kádba az apukája, és mindketten nagyon élveztük" - osztott meg minden apró részletet a lappal Andy Vajna exnője.

Dobó egyébként nem tartja magát túlaggódós anyának, így aztán jönnek-mennek a gyerekkel látogatóba, máskülönben meg nem is bírna a négy fal között ülni. A szerepeit szeptembertől szeretné visszavenni, és bár addig még van néhány hónap, már most felmerül kérdésként, hogy ki lehetne majd a bébiszitter - Dobóék mindenesetre arra törekszenek majd, hogy családon belül oldják meg a gyerekfelügyeletet.