Carmen Electra a hetekben ünnepelte 40. születésnapját. A leginkább kebelcsodaként emlegetett nő karrierje énekesnőként kezdődött, innen vitte a főállású celebségig, kikövezve az útját pár rosszarcú rockerrel.

Playboy

Carmen Electra sokmindennel próbálkozott, de azon nem lehet vitázni, hogy a Playboyos szerepléseivel érte el népszerűsége csúcsát. Tara Leigh Patrick az 1990-es és 2000-es évek talán legemblematikusabb playmate-je Pamela Anderson mellett. 1996 óta ötször szerepelt a magazinban, az első címlapját 2000-ben kapta, legutóbb pedig 2009-ben vetkőzött egyet a Playboy 55. születésnapjának apropóján.

Baywatch

Tovább erősíti a párhuzamot Pamela Andersonnal, hogy Carmen Electrát is az egyik piros fürdőrucis óriásmellű nőként szokás emlegetni, aki a Baywatchban asszisztált David Hasselhoff dús mellszőrzetéhez. Valójában Lani McKenzie figurája mindössze 22 részben tűnt fel a sorozatban, illetve van még egy szerepe a Baywatch: Hawaii esküvő című tévéfilmben is. Ennek ellenére sikeresen alkotja Andersonnal és Erika Eleniakkal a szentháromságot, azt mindenki döntse el maga, hogy a melleknek, vagy a színészi képességeknek köszönhető ez.

Férjek

Ön szerint miben igazán jó Carmen Electra?

Electra igazán vad csaj, ehhez pedig vad férjek is járnak. Első házasságát a profi kosárlabda történetének legnagyobb trógerével, Dennis Rodmannel kötötte Las Vegasban. Egy ideig erőltették a dolgot, de már pár hét múlva szétköltöztek. Néha még összejöttek, de fél év után el is váltak. Sokkal hosszabb ideig tartott a kapcsolat a Jane's Addiction, és rövid ideig a Red Hot Chili Peppers gitárosaként működő Dave Navarróval, akivel már három évet is kibírtak, az esküvőjüket pedig az MTV közvetítette. Electra nem vacakolt sokáig, az agyonzselézett rockert egy másik agyonzselézett rockerre, Rob Pattersonra cserélte, akit az Otep, Filter, és mostanában a Korn zenekarokból ismerhetünk. Ők még nem házasodtak össze, de az eljegyzés már megvolt, az esküvőt pedig nem siettetik. Említésre méltó még a hiphop világába történt kitekintése a Cypress Hilles B-Reallel, illetve rövid leszbikus kitérése a náal 13 évvel idősebb énekes/gitáros Joan Jett-tel, bár itt erősen tartja magát a pletyka, hogy az egész a médiának szólt.

Zene

Sokunk számára meglepő, de Electra eredetileg nem vetkőzéssel akart híressé válni, hanem a énekesként. Nem is indult rosszul, hiszen maga Prince karolta fel Kaliforniában, még a Carmen Electra művésznevet is ő adta neki. 1993-ban meg is jelent cím nélküli debütálása, a kor követelményeinek megfelelő popzenével. A végeredmény nem hagyott túl mély nyomot, viszont legalább mindenkinek feltűnt, hogy miben lehetne igazán sikeres Carmen Electra. 2009-ben állítólag belekezdett második lemezének munkálataiba, erről azóta sem tudni semmit.

Filmek

A Baywatch-on kívül számos filmben vállalt szerepet, bár ezek mindig maradtak a sokadkategóriás tinivígjátékok szintjén. Az esetek többségében inkább csak a neve miatt került fel a neve a plakátokra, hogy aztán mindössze pár jelenetet kapjon. Végeredményben sokkal jobban megéri Carmen Electra képeit nézni, mint a filmjeit, de a zenéjével kapcsolatban is megállja a helyét az állítás.

Rúdtánc

Carmen Electra azzal vált igazán elfogadottá a nők körében is, hogy gyakorlatialg neki köszönhető az otthoni sztriptíz és a rúdtánc széleskörű elterjedése. Az akkor még csak iskolaként működő Pussycat Dollsból indult Electra oktatóvideóival tele van az internet, úgyhogy secperc alatt bárki megtanulhat úgy mozogni, ahogy ő teszi!