500 adás után véget ért a Heti hetes az RTL Klubon. Sajtóinformációk szerint a műsor ősszel az RTL Klub kistestvérén, az RTL2-n folytatódik, de ezt a csatorna hivatalosan még nem erősítette meg. Megkerestük a szereplőket, hogy milyen emlékeik vannak az elmúlt 13 évről.

"Ennyi bőven elég egyelőre"

Jáksó László, aki mostanság leginkább producerként próbálja megmutatni, hogy milyen egy bulvárszerkesztőség élete, nosztalgikus hangulatba került a kérdés hatására. „12 éven át voltam a műsorban, és talán romantikázásnak hat, de ez egy baráti társasággá vált az évek alatt. Ónodi Gyuri [a Heti hetes főszerkesztője - a szerk.] is barát lett, ezt nem lehet megúszni, ha hétről hétre együtt dolgoznak emberek" - magyarázta Jáksó.

"Persze, lehet azt mondani, hogy később is össze lehet járni, de az már másmilyen lenne. Szerencsére nem kell védenem a műsort, és magyarázkodni, egyszerűen csak sajnálni fogom, hogy vége lesz. Csinálom a Marslakókat, műsort vezetek a Class FM-en, ennyi bőven elég egyelőre" - tette hozzá.

"Nem a műsor égett ki"

Hernádi Judit épp egy fellépésre sietett, amikor utolértük telefonon, de néhány mondatban azért kifejtette, sajnálja, hogy véget ér ez az időszak. „Ami elkezdődött, annak vége kell, hogy legyen. Ettől függetlenül nagyon sajnálom. Nem a műsor égett ki, úgy érzem, megszűnt a közélet iránti érdeklődés. Már nem lehet humorral kezelni a dolgokat, mert egyre nehezebb a helyzet, és sok sebből vérzik a dolog. A műsorban voltak mélypontok, amelyek abból adódtak, hogy az embereknek elmúlt a hite. Ha a hit megvolt, akkor a műsor is jól ment. De a remény hal meg utoljára."

"Nem én vettem 12 milliós luxusjachtot"

Hajós András - aki mostanában leginkább Puzsérral való összecsapásai révén kerül a médiába -, hét évig ült a Heti hetesben, és leginkább azt sajnálja, hogy a műsorral megszűnik a fix állása.

"Senki nem tudja, hogy mi lesz, de egy ideje érezzük, hogy a műsor teher a csatornának, miközben a vezetők szeretik, támogatják, küldenek SMS-t, ha tetszett nekik egy adás. Egy meghosszított téli- és nyári szünet után naivság lenne azt gondolni, hogy minden rendben van. De eközben ez egy nehéz műfaj, mert megújulást vár mindenki, ugyanakkor a Híradó sem tud más lenni, mint hírközvetítő músor, maximum lehet keresni egy fiatalabb, helyesebb hírolvasót, de attól még marad ami volt" - kezdett bele Hajós.

"Az már hét éve is kiderült, hogy kikerültünk a fősodorból, azzal, hogy elkerültünk a fő műsorsávból. Nagyon szerettem ezt csinálni, jó szórakozás volt a partvonal szélén lenni. Nekem ez az egyetlen biztos munkám, és biztosította az állandó képernyős jelenlétet, ami jó az imidzsnek is" - magyarázta, majd hozzátette, hiába gondolják sokan, hogy a keresetükből krőzusként élnek, sokkal inkább médianapszámosok ők.

"Én nem lettem közben producer az MTV-n, és nem én vettem 12 milliós luxusjachtot. Ha engednék, szívesen megmutatnám a számlatömbömet: mekkora összeg, hogyan nem változott hét év alatt. Az elmúlt években egy stabil, kiszámítható termékévé váltam a hazai televíziózásnak, vannak ajánlataim, de legjobb lenne, ha maradna a Heti hetes. De lehet, hogy pont most vagyok egy olyan életkorban, amikor jót tenne, ha kicsit kilépnék, és másfelé fordulnék" – elmélkedett hosszan.

"Amint elkezdődött az adás, olyanok lettünk, mint Overdose"

Farkasházy Tivadar a tőle megszokott iróniával beszélt arról, hogyan élte meg az elmúlt éveket.

"Nem szeretnék visszatekinteni, inkább előre nézek. Az RTL Klub vezetői 13 éven át úriemberek voltak, így bízom benne, hogy a műsor marad a helyén. Már csak azért is, mert nemrég csak a Csillag születik és a Forma-1 előzött meg minket, azaz minden harmadik ember minket nézett. Ünnepnap volt az életemben a műsor, és míg az elején ültünk és vártunk a sorunkra, mint az SZTK-ban, amint elkezdődött az adás, olyanok lettünk, mint Overdose, aki ha megérezte a versenyt, megőrült. Mi is így voltunk vele, kint hagytunk mindent, ami nehéz. Többször ültem betegen ott, de az adás idejére elfelejtkeztem róla. Egyszerűen érzem az emberek szeretetét, akik ránk szoktak, és talán ha nem lennénk, akkor az nekik is fájdalmas lenne" - filozofált Farkasházy, majd poénkodva hozzátette, most karba tett kézzel ül, és várja az MTV 18 milliós ajánlatát, hogy elkészítse a műsort külső gyártásban, mint Fábry. "Így adásonként 10 millió maradna a zsebemben" - mondta.

"Bizonyára napokon belül megérkezik az ajánlat. Egyébként is a fiatalok egyre műveltebbek, bújják a lexikonokat, nagy költőinkről és színészeinkről olvasnak, minden egyre jobb és jobb lesz. Főleg most, hogy a Matolcsy Lipóton bejelentette, évtizedekre stabilizáltuk a költségvetést és szárnyalni fog a gazdaság, azóta még optimistább vagyok."

"A lehetséges megszűnés kapcsán méltatlan lenne arról beszélnem, hogy miből fogok élni, amikor több millió ember van munka nélkül az országban. Ha netán valaki úgy gondolja, hogy nem a nézettséggel van baj, arra csak azt tudom mondani, amit Bajor a múltkori adásban: ebben az országban nincs demokrácia, ebben az országban minden lehetséges" - tette hozzá.

Hogyan tovább?

A hírt ugyan egyelőre nem erősítette meg az RTL Klub, több lap is úgy értesült, hogy októbertől az RTL Klub kistestvérén, az RTL2-n folytatódik a Heti hetes. "Amikor kiderült, hogy folytatódik, egymásra néztünk, alig akartuk elhinni. Örülök, persze, de az október még messze van, a 2-es csatorna pedig még nem létezik. Itt egy korszak lezárult" - mondta a hét állandó tag egyike a Blikknek a Heti Hetes 500., és egyben utolsó felvételének szünetében.