Ágytól, asztaltól, Facebooktól is válnak Rakonczayék

2012.05.24. 18:48
Mától-holnaptól a közösségi oldalon is külön folytatja az életét a kenus és felesége, akik szerdán jelentették be, hogy elválnak. Facebookos ismerőseiket megdöbbentette a hír, helyettük is gyászolják tönkrement kapcsolatukat. Rakonczay Viktória azt mondja, erre semmi szükség.

„Ez most nagyon ledöbbentett! Mindig azt gondoltam, hogy ti megtaláltátok egymást, és annyi közös élmény, siker, közös cél volt előttetek, hogy soha nem tudtam elképzelni, hogy külön utakon legyetek. De amilyen szépen megfogalmaztátok itt, az gyönyörű” –  ez csak egy a több tucat komment közül, amik az Atlanti-óceánt megjárt világrekorder kenus, Rakonczay Gábor és felesége, Rakonczay Viktória válásukat bejelentő facebookos közleményére érkeztek.

Rakonczay Gábor feleségével együtt vált ismertté: két éve, amikor a Sportgéza beszámolt az akkor még csak tervezett világkörüli útjukról, már férj és feleség voltak. Szerdán azonban közleményt adtak ki, amiben azt írják, az elmúlt évek megfeszített munkája kikezdte a kapcsolatukat, és Rakonczay atlanti-óceáni útja után rájöttek, 13 év után véget ért a közös út.

Így jelentették be a válásukat 1.

"Sorsunk, életutunk, igen sokáig egy irányba haladt, ám ez most megváltozik... A Tűzhangya evezőssel ketten együtt, majd Gábor Vitézzel egyedül átevezett az Atlanti-óceánon. A két út között pedig kétszer átvitorláztunk az óceánon. Együtt álmodtunk és dolgoztunk céljainkért, míg álmainkat megvalósítottuk. Minden megvolt hozzá. Akaraterő, kitartás, csapatmunka, no meg a szerencse. Úgy tűnt, hogy mi ketten együtt, amit csak akarunk, mindent el tudunk érni és le tudunk győzni! Ám nagy teljesítmények mögött nagy feszültségek indukálódnak. Csak a sikerorientált emberek képesek mindent alárendelni a cél elérésének érdekében. Mint ahogyan tettük ezt mi is. A sokévi megfeszített munka azonban rávilágított arra, hogy kapcsolatunk mégsem olyan erős, mint amit egy ilyen életvitel megkövetel. Gábor indulása előtt még hinni akartuk, hogy az átkelés után rendezni tudjuk közös életünket. Azonban a távolság nem tett jót. Az átkelés alatti és az azután felmerült nehézségek, gondok tovább rontottak a helyzeten."

Rakonczay Viktória a Velvet megkeresésére elmondta, hogy még nem igazán tudott foglalkozni a facebokos kommentekkel, bár néhány már eljutott hozzá. „Nem szeretném, hogy bárki negatívumként élje meg ezt, mi nem úgy fogjuk fel” – mondta szűkszavúan, majd a közleményre hivatkozott, abban minden le van írva, amit kommunikálni szeretnének.

259063 194621853922787 100001249204335 577619 2014849 o

Amint az a közleményből is kiderült, ezentúl a Facebookon is külön folytatják, és a közös projektek lezárása után mindketten saját célok után néznek. „Ma vagy holnap megcsináljuk a külön Facebook-oldalakat, és ezentúl ott kommunikáljuk majd a dolgainkat. A Gábor atlanti-óceáni útjáról szóló könyvet továbbra is szeretnénk kiadni, arra koncentrálunk most, abba én írom az előszót, és vannak előadásaink is” – magyarázta Rakonczay Viktória, aki arra a kérdésre, hogy szólóban mit fog csinálni, csak annyit mondott, ez még képlékeny.

Így jelentették be a válásukat 2.

"AMIT EGYÜTT MEGÉLTÜNK, AZ OLYAN SZOROS KÖTŐDÉS, AMI SOHA NEM HALVÁNYUL EL. A SZERETET, A TISZTELET EGYMÁS IRÁNT ÖRÖK. Mire észbe kaptunk, szembesülnünk kellett a ténnyel, szép lassan megváltoztunk és egymástól eltérő irányba indult el életünk. 
A legkevesebb, amit tehetünk, szeretettel elengedni a másikat, visszaadni egymás szabadságát! Fejet hajtunk egymás sportteljesítménye előtt, és emberi nagysága előtt!! Számot vetettünk a közös múlttal. Ami akkor gond, baj, nehézség volt, mára megszépült. Kirajzolódni látszanak az utak, elképzelések, lehetőségek. A mi kettőnk története jó példa arra, hogy ugyan útjain elválnak, de álmainkat nem adjuk fel, tudjuk, mit akarunk tenni a jövőben, és hálásak vagyunk egymásnak, hogy az eddigi utat együtt tettük meg! Kedves barátaink, szimpatizánsok, ismerősök! Köszönjük a sok-sok lelkes biztatást, támogatást!!! Sorsunk alakulásáról, terveinkről, programjainkról a jövőben az új, önálló Viki illetve Gábor Facebook oldalról értesítünk mindenkit, és az élet megy tovább.
Viki és Gábor"

Forrás: Facebook