Van, aki bélyeget, van, aki bogarakat, van, aki skalpokat gyűjt, de a kaliforniai Stalker Sarah mutatványa egyedülálló: eddig mintegy 5000 celebbel készített közös képet. A fanatikus lány négy éve csinálja az őrült hobbit, és rájött: agresszióval nem megy semmire.

Bazi nagy celebkultusz él Amerikában, ez nem új, de az, hogy egy tinilány akkora fanatikus legyen, hogy 5000 világsztárral legyen közös fotója, na az már nóvum. A Stalker Sarah (cserkész Sára) művésznéven működő 16 éves lány a Daily Mail szerint apránként, saját jogon lett celeb hülye hobbija miatt. A Los Angeles-i kamasznak van már közös képe Brad Pittel, Angelina Jolie-val, Kim Kardashiannal és Oprahval is. Egy-vagy kétnaponta új fényképpel frissíti a Flickr fotómegosztóra és a Twitter mikroblogra feltett albumát.

Az ABC Good Morning America (Jó reggelt, Amerika) című műsorában beszélt hobbijáról, amit még 12 évesen kezdett el. Valami árkád alatt álltak az apjával, amikor megpillantották egyik kedvenc színészüket, Robert Hayst. A lány egy sorozatból, az apa az Airplane-filmekből ismerte a színészt, és mivel volt náluk kamera, le is fotózkodtak vele.

Hátrány az agesszió

Cserkésző Sárinak azonban bizniszelni kellett az apjával, hogy működjön a celebvadászat. Az apa felajánlotta már az elején, hogy hajlandó mindenhova elvinni a lányát, ahol le lehet valakit fotózni, de cserébe a lánynak színötös (az amerikai rendszerben szín A-s) bizonyítvánnyal kell rendelkeznie. "Tiszta A-im voltak, és be kellett tartania az egyezséget" - mesélte a lány.

A legfrissebb képek

A Flickrre május 28-án, hétfőn töltött fel utoljára fotókat. Azok közül az egyiken Miley Cyrus szüleivel, Billy Rayjel és Tish-sel pózol, egy 14 fotóból összevágott montázson a One Direction tinizenekarral mutatkozik, de a világháborúban harcolt nagyapja tiszteletére is betett egy őt ábrázoló archív újságlapot.

Felmerülhet a kérdés persze, mi a titka, hogy 5000 különböző karakterű celebet is képes egy fotó erejéig maga mellé állítani. A lényeg szerinte, hogy ne legyen túl agresszív velük. Mindig a megfelelő szituációt keresi, azaz "normális esetben ha nem gondolom, hogy jó lenne nekik, ha nem gondolom, hogy jól néznek épp ki, vagy ha nem gondolom úgy, hogy akarnak képet csinálni, na akkor nem kérem ezt".

Sok olyan privát szituációba került már bele, ahol nem akart fotózkodni. Látta már Miley Cyrust gyalogolni, látta már Hillary Duffot (aki az egyik kedvence) kutyát sétáltatni, de ilyenkor nem akarja őket zargatni. A legnagyobb vágya pedig nem más, mint egy közös kép a megközelíthetetlen Britney Spearsszel.