Több bennfentes szerint is akadoznak a dolgok a Die Hard ötödik részének forgatásán. Egyes hírek szerint nem tervezett leállás is volt, melynek oka, hogy a stábból többeknek menniük kell.

Baj van a Die Hard 5. részével, legalábbis több stábtag szerint. A várost alaposan felforgató produkció állítólag bajban van. Bruce Willis és csapata májusban kezdett itt forgatni, aztán Willis egy rövid cannes-i kitérőt után visszatért, hogy szétlője a várost, eközben a producerek lázasan törik a fejüket, mert a dolgok nem mennek jól.

A Velvetnek több, a forgatás körülményeit jól ismerő forrás is megerősítette, hogy személycseréket terveznek a stábban. Elképzelhető, hogy a forgatókönyvíró Skip Woodsnak (The A-Team, X-Men Origins: Wolverine) mennie kell – pedig most vett egy házat Hollywoodban kétmillió dollárért (480000000 Ft) és John Moore rendező leváltása is szóba került. A film eredeti bemutatója 2013. február 14. lenne, kérdés, hogy ezek a személyi cserék hogyan befolyásolják a bemutató időpontját.

Adam Goodman, a gyártó Mid Atlantic részéről csak annyit reagált a velvet érdeklődésére: "Nem mondhatok mást, mint hogy a filmmel minden rendben, és a forgatás a tervek szerint halad."

A Velvet megkereste Ragályi Elemér operatőrt, aki több nemzetközi stábbal is dolgozott, hogy milyen kihatásai lennének az esetleges személycseréknek.

"Nem létezik, hogy egy forgatókönyvírót lecseréljenek, annyi egyeztetésen és ellenőrzésen megy át a forgatóköny,v mire zöld utat kap, hogy nem lenne értelme egy írót lecserélni. A rendező lecserélése nagyon ritka, pályám alatt mindössze az HBO által gyártott Sacrament című filmnél fordult elő. Ebben az esetben, már az első héten látszott, hogy a rendezővel gondok vannak, de csak második héten döntöttek a menesztése mellett. Beültették a stábbuszba pénteken, és megmondták, hogy hétfőn már nem kell jönnie. Aztán vártuk az új rendezőt, aki néhány nappal később érkezett meg, addig az első asszisztens vezényelte le a forgatást" – mondta az operatőr a Velvetnek.

A filmben hazánkat Oroszországként ismerhetjük majd fel, John McClane/Willis odautazik, hogy kiszabadítsa a fiát.