Szombat este nagy vihar vonult át a fővároson, de a Tv2 stúdiójában megmaradt a fülledtség. Dögös csajok vonulgattak fel-alá, Tatár Csillát szívószálon át etették, Bereczki Zoltán pedig nagyobbat alakított, mint az összes román dance-sztár együtt. A forró estét egy lapos, villámok szaggatta parti zárta, ahol kiderült, vannak még rajongói Alexandra Stannek. Riport a Szépségkirálynő fináléjáról.

Többé nem talány, Cserháti Tamara lett a Miss World Hungary 2012-ben. A Tv2 négy szépségversenyt vont össze a Szépségkirálynő című produkcióba, aminek a felvételére mi is bejuthattunk. A fizetett statiszták ezúttal a pénzügyi osztály rosszallása miatt elmaradtak, így egy amatőrebb, zömmel a hegyvidéki burzsoáziából összetoborzott közönség tapsolt és ujjongott a tapsmester instrukcióira.

Öltözködésük is követte a vegyes trendet: megfigyeltünk öltönyös úriembereket, csöcskirakó cicababákat, cowboynak öltözött családapákat és estélyibe öltözött dámákat is. Az öltözetekre a Róna utcai stúdióbejárat előtt elhaladó két bringás is pompásan reagált: "Biztos valami pornóforgatás lesz" – kurjantotta egyikük. Alighogy elkerekeztek, feltűnt Schmuck Andor (reméljük, nem miatta asszociáltak a pornóra), bár ő később eltűnt a látómezőnkből.

A stúdióban sürgött-forgott mindenki, Sarka Kata a mobilkikapcsolási szabályra fittyet hányva telefonálgatott még a kezdés után is a közönség soraiban, a tengerésznek öltözött Zsidró Tamás pedig megbújt a fotósok közt. Feltűnt a koreográfus Robby D. is, akinek az öltözéke egy sarki kocsmába sem lett volna megfelelő, de megbocsátható, hisz végig ő instruálta a lányok mozgását.

Speedy Gonzalez és Mr. Saxobeat

A műsor maga Kasza Tibi dalának felvételével kezdődött, mivel ez még nem volt élő adás, kétszer is meghallgathattuk őt. Till Attila Speedy Gonzalezként pörgött, műsorvezetőtársa, Tatár Csilla pedig végig arra ügyelt, hogy villantós ruhájából ne buggyanjon ki semmije. A hatalmas hűtőbordákra emlékeztető stúdióból volt még egy gyors bejelntkezés a Tényekbe, majd elkezdődött az élő adás. A döntőbe jutott 12 csajt először három körben hat főre csökkentették, majd a végén az összes lányból kiválasztották az sms-szavazók a Miss Intercontinentalt, és a többi címet is kiosztották a hat döntő-döntős között.

A 2012-es átlagszépség

- marketinges/kommunikáció szakos,
- szereti az izgalmakat/kihívásokat/extrém sportokat (és a síelés is az szerinte),
- megismerné a saját határait,
- a szépségversenyzés a hobbija,
- fontosnak érzi, hogy az ember higgyen magában,
- NEM SZŐKE!

A lányok felvonultak mindenféle göncben: utcai (vagy inkább sarki) ruhában, bikiniben, koktélruhában (mintha a kilencvenes évek végéről maradt, kínai piacos cuccok lettek volna), szárnyakkal ellátott fehérneműben és a legtöbbet mutató estélyiben. Minden vonulásnál énekelt valaki a színpadon: láttuk a bádogembernek öltöztetett Bereczki Zoltánt, aki majdnem leütött a dala közben pár lányt, a visszafogott Radics Gigi idei Megasztár-győztest, Kökény Attilát és Bencsik Tamarát, és az est sztárvendégét, Alexandra Stant (a Saxobeates csaj). A 12 döntős lány szépen megkomponált koreográfiát adott elő körülöttük, de némelyiket láthatóan beoltották mozgás ellen.

És a győztes...

A lányok bemutatkozó kisfilmjei alatt Tatár Csilla végig olyan átéléssel táncikált a színpad szélén, mint egy kislány, aki pónit kapott születésnapjára. Tatár kérdése az XXS-es méretű kieső Nikoletthez, hogy nem kellett-e volna kevesebbet enni az esetleges bentmaradáshoz, kicsit kicsapta a biztosítékot. Az elviselhetetlen hőség közösségformáló hatással bírt, mert a nézők őrült sebességgel legyezték magukat és egymást.

Aztán csak eljött a nagy finálé, amire mindenki várt a fülledt stúdióban. Robby D még gyorsan odaadta a büféből hozott ropit a lányainak ("Felvétel közben nem csörgünk! A moziban sem szabad, itt sem!"), Ricza Nikoletta összefogta elszakadt ruháját, majd megjelentek a tavalyi győztesek, a Tatár-Till-duó pedig eredményt hirdetett: Bencsik Emerencia lett a közönségkedvenc Miss Intercontinental. Előre sejthető volt, őt végig kiemelték a rendezők a más hajával, véletlenszerű utolsó pillanatbeli bentmaradásaival, legszebb ruháival. A harmadik, azaz a Miss Earth Kocsis Alexandra lett, a második, azaz a Miss Universe pedig Konkoly Ágnes. Cserháti Tamara Miss World címe után beindultak a konfettigépek, mi pedig útra keltünk a Kopaszi gáton lévő buli felé.

Tesznek a világbékére és a Playboyra

"Attól vagyok a legboldogabb, hogy a közönségdíjat nyertem el, mert a 14 tagú zsűrinél sokkal több embernek nyertem el a tetszését" – mondta kérdésünkre Bencsik Emerencia. A közönségdíjas élből elutasította a Playboynak való vetkőzést annak ellenére, hogy már több felkérése volt magazinoktól. "Szeretnék ruhában szép maradni. Bármikor szívesen megmutatom magam bikiniben vagy fehérneműben, de ennél lejjebb nem szeretném adni" – fedte fel erkölcsösségét.

Cserháti Tamara első szépségversenye egy velvetes szépségverseny volt, ahol sajnos nem ért el helyezést, de kárpótlásul most övé a Miss World Hungary cím. "Nagyon fáradt vagyok a több mint 10 napos felkészítőtábor után. Rendkívül fárasztó volt minden nap a kétórás edzés Rubint Rékával és a 6-7 órás tánc Robby D-vel, aki gyakorlatilag a pótapánk lett" - mondta. Playboy-fotózást ő sem vállalna, leginkább a kora miatt. Miss World Hungary nem tudja elképzelni, milyen az, ha egy nő nincs megelégedve magával, és csak annyit üzenne az önmagukat elfogadni nem tudó nőknek, hogy muszáj kibékülniük magukkal, különben soha nem lesz harmonikus életük.

A második helyezett Konkoly Ágnes elmondta, hogy szeretett volna Miss World lenni, de 24 éves elmúlt, ez kizárja a cím elnyeréséből. Tavaly is indult, ott nem volt olyan erős a kötelék a csajok között, most viszont "nem tudott ebből a 12 lányból klikkesedés kialakulni". "Volt egy-két lány, aki nem annyira illett a társaságba", de nem volt konfliktus. "Lehet, hogy közhely, de kislány korom óta erről álmodozok, hogy szépségkirálynő legyek" – tette hozzá. A világbéke ügyéért senki sem harcolt, de mindegyik lány elkötelezte magát valamilyen jótékonysági ügy mellett. Ő a hospice-ügyben volt aktív, tartja is egy emberrel a kapcsolatot. "Mindenki úgy szép, ahogy van", és fogadja el mindenki magát - üzente végül a többi nőnek.

"Nekem nagy kedvencem" – mondta Kocsis Alexandra névrokonára, Alexandra Stanre, a Miss Talenten is az ő számára táncolt. "Én nagyon szeretek jókat enni, és megállni, hogy csak saláta meg csirke, az borzasztó" – mondta. A táborban ünneplete a szülinapját, ami egy Norbi Update torta volt, "azt büntetlenül ehettük". Borzasztó volt egész nap magassarkúban parádézni, "szegény lábam most nagyon megviselt, alig várom, hogy hazaérjek, és lerúgjam róla a magassarkút" – panaszkodott a szépségkirálynő. "Az az erő, amit a színpadon csinál, az valami hihetetlen" – mondta az energiabombként jellemzett Bereczki Zoltánról. Beszélt a jótékonykodásról is, hogy mennyire jóban lett egy debreceni családdal, ahol a kisfiú daganatos, és Kocsis is támogat egy gyűjtést a javára.