A Csillag születik döntősei nagy karrierről ábrándoznak, lehetőleg egy idő után külföldi sikerekig is elérve. Szirota előtte még a tanulásra koncentrál, a Quantum XXL tánccsoport pedig semmit nem akar elsietni, mert csak minőségi produkciót mutatnak be.

Szirota Jennifer érettségit és New Yorkot akar

“Nem érzek csalódást, amiért végül nem nyertem meg a Csillag születiket, szerintem mindhárom döntős győztes volt. Az a lényeg, hogy az emberek szeretik, amit csinálok” - mondta a 18 éves Szirota Jennifer a Velvetnek. A második helyen végző énekesnő ezek mellett jogosnak érzi Mészáros János Elek győzelmét. “Minden szombaton kihozta magából a maximumot, és fantasztikus produkciókat állított a színpadra" - magyarázta.

Szirota jó tehetségkutatóshoz méltóan hamarosan beleveti magát a koncertezésbe, ráadásul hallatlanul is megfogadja Tóth Gabi tanácsát. “Jövőre fogok érettségizni, úgyhogy a tanulásra nagyon rá kell feküdnöm. Énektanárhoz is el akarok menni, és szeretnék minél hamarabb saját lemezt és saját dalokat is” - sorolta feladatait az énekesnő, akinek a Csillag születikkel nagyobb szerencséje volt, mint a korábbi tehetségkutatókkal, bár az első X-Faktorban azért eljutott a legjobb 24-ig.

A karrierépítést szeptembertől súlyosbítja a kétlaki élet, az esti gimnázium miatt szeptembertől gyakran haza kell járnia Budapestről Nyírmadára. Ha minden jól megy, a végső állomás nem Budapest, hanem New York lesz. “Gyerekkorom óta óriási álmom, hogy jazzklubokban énekelhessek New Yorkban. Idén mindenképp ki szeretnék menni pár hétre, hogy ne legyen teljesen ismeretlen a terep, de addig még nagyon sokat kell angolt is tanulnom. Akkor megyek, amikor már elég érettnek és felkészültnek érzem magam hozzá” - mondta Szirota, akinek önkritikája is van, ezért nem fogadja meg Puzsér Róbert tanácsát, ami szerint el kéne vonulnia dalt írni vagy szexelni. “Próbálkoztam ilyesmivel, de rá kellett jönnöm, hogy saját dalok írásához nincs tehetségem. Nem zárkózom el előle, de még másra bízom, mert nem megy" - mérte föl a képességeit.

A Quantum XXL 15 évet ad magának

A Quantum XXL más produkció lévén más irányba is indulna, de náluk már érezhető némi csalódás. “Arra számítottunk, hogy túlsúlyban lesznek az énekesek, hiszen folyamatosan jöttek a vélemények, hogy egy tánccsoport nem nyerhet, mert nem tudnak vele azonosulni. Nekem ez furcsa, nem tudom, hogy mi lehetett az oka a helyezésnek. Én lépten-nyomon olyan emberekbe botlok, akik szerint nekünk kellett volna nyerni” - mondta  a csapat koreográfusa, Hartmann Gábor, aki azért nincs annyira elkeseredve. “Az élet nem áll meg, nekünk ez egy ugródeszka volt, az volt a lényeg, hogy minél több adásban szerepeljünk. Ezt el is értük.”

Természetesen már ők is külföldi fellépéseket terveznek, de csak akkor indulnak el, ha sikerül olyan produkciót összehozni, ami megállja a helyét. “Először mindenképp Magyarországban gondolkozunk. Ha van lehetőség arra, hogy máshol is megmutassuk magunkat, akkor kihasználom, mert érdekel, hogy veszik kint ezt a fajta műsort."

A fellépőműsorokat még nagyban gyártják, és most már nehezebb dolguk is van ezzel, hiszen eltűntek a háttéremberek. “Nem lesz mögöttünk az a stáb, ami a Csillag születikben volt. Hiányozni fog a látványhoz sokat hozzátevő többmillió forintos ledfal, és most azon dolgozunk, hogy ezek nélkül is színvonalas maradjon a műsor. Nem akarunk kapkodni, a Csillag születikre is októbertől készültünk. Gondolkozunk, tesztelünk, én ismerem magam, akkor tudok jót csinálni, ha van idő átgondolni a dolgokat" - avatott be munkamódszereikbe.

A hétfős csoport azzal is tisztában van, hogy nem lehet örökké táncolni, de még biztosan van egy kis idejük. “Ez akkor sem lesz soha nyugdíjas munka, ha meg tudunk majd élni a táncolásból, mert eléggé igénybe veszi a szervezetet. Ebben a szakmában van 10-15 év, ezt ki lehet használni és annyi. Nem tudom, hogy erre itthon mekkora az igény vagy a fizetőképes kereslet. Ezért érdemes külföldre menni, ott több lehetőség van. Én abban bízok, hogy valaki ránk talál, onnan egyenes az út a jó munkák felé.”