Tényleg Katie Holmes adta be a keresetet, ugyanúgy 33 évesen, mint Cruise előző feleségei. Az ok szinte biztosan a szcientológia.

Most már biztos, hogy Katie Holmes adta ba a válókeresetet, hogy véget vessen Tom Cruise-zal kötött házasságának. A lépésre 33 évesen szánta el magát, csakúgy, mint Cruise előző nejei. Mimi Rogers, az első feleség 31 évesen ment hozzá Cruise-hoz, aki hat évvel volt fiatalabb a nőnél. 1990-ben váltak el. Nicole Kidman 23 éves korában mondott igent a színésznek, és egészen 10 éven át bírta vele: 2001-ben elváltak.

Katie Holmes 28 éves volt, amikor Olaszországban hozzá ment Cruise-hoz, és még abban az évben megszületett a színész első biológiai gyermeke Suri. Végül 5 évig bírták együtt,most pedig kezdődik a jogi huzavona.

Szökés

Nem csak ez az egyetlen érdekes szál a válás körül. A híresen szcientológus színész felesége állítólag már korábban megtervezte, hogyan is fog megszökni férjétől. Az US Weekly információi szerint Holmes már korábban kibérelt egy lakást New Yorkban, aminek a bérletét persze titokban tartotta. (Mint már írtuk, a New York-i helyszín már csak azért is megfelelő a váláshoz, mert a nej abban bízik, hogy könnyebben megszerezheti a kizárólagos felügyeleti jogát lánya, Suri számára. New Yorkban az adók is roppant magasak, így a színész semmiképpen se járna jól egy ottani válással.)

A „Free Katie” rajongók félig komolyan folyamatosan azt hangoztatták, hogy Cruise bezárva tartotta feleségét, ezt nem tudjuk igaz-e, de az bizonyos, hogy Katie addig várt a válás nyilvánosságra hozatalával, míg férje Izlandra nem repült. Cruise ugyanis itt forgatja legújabb filmjét, az Obliviont. Cruis szóvivője szerint ügyfele mélyen elszomorodott a hír hallatán.

Miért?

A válás alakulásáról csak spekulációk vannak, de az biztos, hogy Holmes mindenáron szeretné megakadályozni, hogy Suri a szcientológia közelébe kerüljön. Mint a TMZ is írja, Márpedig most kellett közbelépnie, mert Suri abba a korba ért, amikor a szcientológus szülők egy életre elkötelezik gyerekeiket a vallás iránt – amit Cruise nyilván szeretne. Az egész showbusiness-t megmozgatta a válás híre, főleg azért, mert a házasságban és minden valószínűség szerint a válásban is nagy szerepe lesz a szcientológiának.

Holmes a szcientológiára mindenesetre nem hivatkozhat azért, hogy ő kapja meg a felügyeleti jogot, mondta el két nagyon keresett válóperes ügyvéd a Radar Online-nak. Grace Jamra szerint, alkotmányellenes lenne, ha bármilyen bíró beleszólna Suri vallásos nevelésébe, ugyanakkor Holmesnak kell eldöntenie, hogy a vallási előírások követése vagy felülbírálása lesz jó a gyerek számára.

Bernard Clair ügyvéd szerint a bírót nem befolyásolhatja a felügyeleti jog eldöntésében, hogy milyen vallást követ az apa. „Nagyon remélem, hogy a bíró nem az alapján fog dönteni, hogy valaki milyen vallás vagy szervezet tagja. Ennek csak akkor lesz szerepe az ügyben, ha befolyásolja a szülők döntését.” A bíróság csak a gyermek érdekét nézi, és a vallás csak akkor számít, ha ez negatív hatása van a gyermekre. „Az a tény, hogy Tom szcientológus, nem érdekes” -mondta Clair.

„Ha én lennék Katie ügyvédje, nem hivatkoznék a vallásra, mint tényezőre, inkább minél több olyan példát hoznék, amely azt mutatja be, hogy Tom nevelési elvei rossz hatással voltak Surira. A vallás egészen addig nem lehet téma, amíg nem befolyásolja két ember kapcsolatát”

A következő hetekben-hónapokban még elég sok minden kiderülhet az ügyről. Már csak azért is, mert maguk a szcientológusok is remekül szórakoznak a celebjeiktől kizsarolt információkon. Talán még nyilvánosságra is hozzák azokat.