Sarah Waters leszbikus írónő már tavaly gondolt arra, hogy Kate Middleton akár még a leszbikusok ikonja is lehet. Egy nemrég megjelent brit nők körében elvégzett közvélemény-kutatás alapján arra a kérdésre, hogy mely női hírességről fantáziálnak legszívesebben és kit látnának örömmel leszbikusként, a cambridge-i hercegné a dobogó megtisztelő harmadik fokára került, olyan celebnők mellett, mint Angelina Jolie, a cannes-ban tollas ruhájával feltűnést keltő Cheryl Cole, Rihanna és a mindig makulátlan frizurájú Jennifer Aniston.

A több mint kétezer heteroszexuális nő válaszai alapján készített kutatásból az is kiderül, hogy a brit nők 37 százaléka ittas állapotban csókolózott már nővel, 51 százalékát viszont illuminált állapotán kívül hajtotta a szenvedély és a kíváncsiság – írja a dailymail.co.uk. A megkérdezett londoni nők 63 százalékának már van ilyen jellegű tapasztalata, míg Birmingham környékén ennél jóval alacsonyabb volt a kísérletező kedv, csupán az ott élő nők 27 százaléka próbálkozott már más nőknél.

Elizabeth Morgean a Boise State University pszichológia professzora szerint a magányos, intimitásra vágyó heteroszexuális nők, akik a közelmúltban nem jártak együtt senkivel, hajlamosabbak más nőkhöz vonzódni, mivel úgy érzik, azok több szeretetet képesek adni, mint a férfiak. A professzor tanulmánya kimutatja, hogy a megkérdezett 484 heteroszexuális nő 60 százaléka már vonzódott egy másik nőhöz életében, 45 százalékuk bevallotta, hogy csókolózott már nőkkel és 50 százaléka élvezi is a fantáziálást más nőkről.

A felmérés az Universal Playback megbízásából készült, és szándékosan egybeesik a Glasgowban élő leszbikusokról szóló brit tévés sorozat, a Lip Service DVD-kiadásának időpontjával.

Nem csoda egyébként a sztárokról való ábrándozás, láthattuk már a kamera előtt csókolózni Halle Berry-t és Britney Spearst is a Saturday Night Live-ban, Jessica Bielt és Sarah Silvermant az MTV Awards-on, Penelope Cruzt és Charlize Theront a Nézz az égre! című filmben, de a kedvencünk Madonna és Britney csókja volt a 2003-as MTV Music Awardson. Ha elfelejtette volna, elevenítse fel emlékeit, nézze meg a két szőke énekesnő csókját a videóban.