Már külön dedikált blog is létezik arra, hogy azt nézzük, hogyan szórakoznak a gazdag gyerekek. Nem úgy általában gazdagok, hanem akik olyan gazdagok, hogy Hilton vagy Trump a vezetéknevük. Jellemzően magángépeken pezsgővel fotóztatják magukat, a képeket pedig bőszen töltik fel az internetre.

A Twitter és a Tumblr mellett a harmadik legnépszerűbb közösségi szolgáltatás a hírességek között az Instagram, ahol az azonos nevű programmal készült jellegzetes képeiket oszthatják meg egymással. Itthon is kezd beindulni a dolog, Debreczeni Zita például pont a napokban posztolt egy elég népszerű képet.

Az Egyesült Államokban viszont már jó régen elterjedt a dolog, és mivel az Instagram eleinte jellemzően csak iPhone-on volt elérhető, a mikroblogokra kapható népek közül is a tehetősebbek körében robbantott nagyot. Ezért rengeteg olyan fotót találni a szolgáltatásban, amin gazdag gyerekek töltik a mindennapjaikat.

Nem úgy gazdagok, ahogy azt Magyarországon elképzeljük, hanem úgy gazdagok, hogy Hilton a vezetéknevük és Porschékat adnak egymásnak szülinapi ajándékba, és magángépről magángépre szállnak.

Ha nem akar elmerülni az Instagramban, meg feltérképezni a leggazdagabb amerikaiak szociális hálóját, akkor önnek találták ki a Rich Kids On Instagram nevű blogot, ahol az ilyen képeket gyűjtik.

Van rajta minden, inges csónakázástól kezdve, körhintán cigizésen át temérdek magángépes pezsgőzős képig.