Sinkó Tamást hirtelen, a gyerekei szeme láttára vitte el a szívroham. A zumba egyik meghonosítója iskolát alapított Egerben, a tagjai már most gyűjtést szerveznek a magára maradt családnak.

Augusztus 21-én érkezett a hír, miszerint Sinkó Tamás, a harmadik Csillag születik egykori versenyzője, mellette az ország egyik legelismertebb zumbaoktatója életét vesztett horvátországi nyaralása során. A 37 éves férfi két gyereke szeme láttára kapott szívrohamot a vízben. “Drága barátaink! Mély fájdalommal és megtörve tudatjuk, hogy Sinkó Tomi szíve megszűnt dobogni, földi élete véget ért. Szeretném megértéseteket kérni a további intézkedések erejéig, későbbi időpontban Magyarországra visszaérve megteszem ezt. Köszönet mindenkinek, aki osztozik fájdalmunkban és gondol ránk. Sinkó Timi, Zsanett és Kristóf" - szólt a család üzenete.

Magyarország első zumbaoktatója volt

Sinkó Tamás korábban versenytáncos volt, ő volt Magyarország egyik első zumbaoktatója, illetve alapítója és tulajdonosa az egri Csillag Táncstúdiónak, napi öt zumbaórát tartva. A mindenki által közvetlen, vidám és példamutató emberként ismert Sinkó Tamásnak az Egri Zumba Klub tagjai szerveztek megemlékezést , aminek keretei közt ma gyújtanak gyertyát emlékére a Forrás Gyermek -és Szabadidőközpontban. A temetésre a hírek szerint még gondolni sem akar senki.

A zumbaoktató halálhíre a barátokat is megdöbbentette, Gáspár Győző korábban szinte napi kapcsolatban állt vele. “Fájó szívvel tudatom mindenkinek , hogy Sinkó Tamás barátom tragikus körülmények között elhunyt, akivel imádtam zumbázni és ugy volt , hogy jövő héten együtt fogjuk leforgatni az első videónkat!!! Tamás iszonyú jó ember volt, akit nem lehetett nem szeretni, aki megtanította nekem az életbe azt ,hogy mi az hogy sport és mi az hogy mozgás!! Kérdezem én , miért csak a jók mennek el és miért csak az én korosztályom??!!! Tamás, míg élek nem felejtelek el !! Sajnos amit megbeszéltünk a múlt héten hogy találkozunk, az már nem jön össze....Nyugodj békében!!! Alexával amit együtt megbeszéltünk végig visszük , az emléked miatt” - írta Facebookon Gáspár, akinek a fogyásában is sokat segített az elhunyt oktató.

A Sinkó Tamást ismerő többi gyászoló is leginkább a hirtelenségen döbbent meg, egybehangzó állítások szerint egy makkegészséges sportember volt, aki a végletekig figyelt az egészségére, és soha nem gondolták volna, hogy pont vele fordulhat elő ilyen, páran pedig egyszerűen csak szerették, amit csinál. “Őszinte részvétem! A múlt pénteken fergeteges bulinak voltam résztvevője az egri strandon. Káprázatos előadást tartott- megrendített a hír- nyugodjon békében” - írta Facebookon egy rajongó. Egy másik képpel fejezte ki bánatát: Mutatja Tomi, hogy Ő már fenn az angyalokkal Zumbázik.”