18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Leshetik, hogy Kováts Vera szigszalagos mellbimbót villantson

2012.09.01. 17:37
Kováts Vera a Facebookja alapján nagyon jó kislány, táborozni jár és hapcitáncol. Pedig ugyanolyan idős, mint Taylor Momsen, amikor beindult a karrierje. Sikerülhet neki cukilányként befutni vagy balhéznia kell azért, hogy egy énekes sikeres lehessen? Szavazás.

Ahogy figyeljük Kováts Vera tevékenységét, egyre erősebb az az érzésünk, hogy X-Faktorban feltűnt tinilány 2011 válasza Szandira és Dórára. Profin hozza a bűbájos tinilány karakterét, már csak azért is, mert nemcsak ráerőltetik: ő komolyan az. Elég megnézni a hivatalos rajongói oldalát a Facebookon, még csak profilozónak, vagy hr-esnek sem kell lenni ahhoz, hogy sejtéseink legyenek személyiségéről. „Fél napja folyamatosan érzem, hogy prüszkölnöm kell! Már mindent megtettem az ügy érdekében, kifújtam az orrom, a fényesség felé néztem, ettem, ittam, eljártam a HapciTáncot, mindent..... Mit kéne csinálnom még, hogy tüsszentsek végre????!!! :D" – tette közzé például augusztus 13-án.

Gyermeki örömmel kommentálta azt is, hogy a macska megfialt ( „éééés megszülettek Sanyimacska legújabb kismacskái :D éjjel 3kor a fülem hallatára nyivákolt fel az első :) 4en vannak, icipicik, és sokat sírnak..."), vagy hogy egy balatoni születésnapi zsúron énekelt.  „Szalay Lily 12 éves lett! :D Velem együtt 10en voltunk, plusz a srácok :P Csocsóztunk, dumálgattunk, néha énekeltem is :P, fürödtünk a medencébe, ettünk fagyitortát, sokat nevettünk...jaaaa, és naaaaaagyon jól éreztük magunkat! :D Külön kiemelném(mert megígértem) Katus Kevint, aki elsőnek ugrott be a medibe este!" – írta, azzal zárva gondolatait, hogy este moziba megy, ha apu elengedi. Nem hallottunk még olyan popipari munkásról sem, aki nehezen tud választani az evezős-, és a hittantábor közül. (És olyanról sem, aki a korhatári besorolás miatt hivatalosan ezt a róla szóló cikket sem olvashatja el.) Eközben persze fellépései is vannak, például az Izsáki Tészta Majálison.

Bezzeg Taylor Momsen!

Kell balhé a befutáshoz?

Külföldön azért a felfedezettek nem, vagy csak ritkán tudnak romlatlan tinilányként állócsillagoskodni a popipari horizonton. Habár Miley Cyrus sokáig erős példa volt erre – őt a Disney juttatta a csúcsra, most, tizenkilencévesen viszont ott tart, hogy talán-meztelenül fotózkodik a kádban, összevissza tetoválja és vagdossa magát, és hol a mellét, hol a fenekét teszi közszemlére. (Nem ő az egyetlen ilyen sorsra jutott Disney-felfedezett: Demi Lovato és Britney Spears is túl van már a saját pokoljárásán.)

Ha viszont igazán kemény ellentétet keresünk, Taylor Momsen sztorija eléggé adja magát: az ő zenei karrierje is tizenhatévesen indult, de nem annyira muzikális, mint villantási hírértékkel. Egyébként a Pretty Reckless énekesnője, de koncertjeikről nemigen hallani mást, mint hogy leszbishow-t, mellmutogatást és vetkőzést tartalmaz, nem is nyomokban. Legendássá vált a szigszalagozott mellbimbóvillantása – merthogy ahhoz túl fiatal volt, hogy a bimbó is látsszon, muszáj volt eltakarni. Pedig a hangja kellemes, csak hát a showelemek tengenek túl a bulijain.

A cukikislány imázst tehát nem nála kell keresni. Ha nemzetközi analógiákban gondolkodunk – és a magyar pop irányítói mindig így tesznek, gondoljunk csak a magyar Susan Boyle-ra, a magyar Paul Pottsra, a magyar Connie Talbot-ra, vagy épp a magyar Simon Cowellre –, akkor Kováts Vera lehet a magyar Taylor Swift, aki kicsit félénk, nagyon cuki, nem iszik, és sosem fog vetkőzni. Ráadásul ő is ugyanilyen idős korában készítette el első albumát, amire van kereslet: lépten-nyomon díjakkal hajigálják meg, hat Grammyje van. Popos countryban nyomul, ez Kovátsnak se állna rosszul.

Befut?

A kérdés tehát: az egyébként keményen tanuló, szigorúan fogott magyar tinilányból lesz-e befutott énekesnő? És ha igen, hogyan? Fog balhézni, férfimagazinnak vetkőzni, nagykorúvá válása után pletykamagazin-címlapra kerülni? Vagy cuki marad, és falunapokon, klubokon próbálkozik tovább? Első lemezén mindenesetre már nagy erőkkel dolgozik. A helyzete nem könnyű: az ország már tele van felfedezett tehetségekkel, de így is indítanak újat – ősszel például a Voice kezdődik majd a TV2-n.