A Closer francia kiadása sokkolta a világot, amikor megjelentette Kate Middleton topless nyaralós fotóit, amit Franciaországban készítettek a hercegnőről. Middletonék felháborodtak a képek miatt, ügyvédekhez fordulnak.

Hosszú idő óta a legnagyobb királyi bulvárbréking következett be, mert a Closer magazin francia kiadása tényleg publikálta azokat a képeket, amiket megszerzett Kate Middletonról. Vilmos herceg felesége a fotókon fürdőruhafelső nélkül látható franciaországi nyaralásuk alatt.

A Closer a tervezett címlapot korábban már kiszivárogtatta, másnap pedig a képeket is megjelentették, hiába övezte a tervüket brit és francia részről is felháborodás. “El vannak keseredve, hogy megsértették a magánéletüket, mert ez annak számít. Beszélünk majd a londoni és a párizsi ügyvédeinkkel is, és megnézzük, hogy mit tehetünk” – mondta a Telegraphnak egy, a királyi családhoz közelálló forrás.

Egyelőre semmi konkrét lépést nem tesznek, előbb megbizonyosodnak róla, hogy valóban a hercegi párról készültek-e a fotók. Az eddig megjelent képek nagyon rossz minőségűek, még így is nehéz megállapítani, hogy tényleg a királyi pár van-e rajta. A britek azért nem aggódnak, hogy a képeket esetleg brit lapok is lehozzák, mert úgy tudják, ezt egyik lap sem tervezi. Ha mégis terveznék, akkor az önszabályozó Press Complaint Commission nevű szervezet javaslata az lenne, hogy ne jelentessék meg a brit lapok a fotókat, hogy ne legyen nagyobb balhé. Ez volt a tanács akkor is, amikor nemrég Harry hercegről készültek hasonló képek Las Vegasban , akkor viszont a Sun nem fogadott szót, és lehozták a képeket.

“Ha bebizonyosodik, hogy valódiak a képek, akkor 15 évet visszaugrunk az időben” – mondta egy francia forrás a BFMTV-nek arra utalva, hogy 1997-ben mekkora médiafelhajtás volt francia részről Diana hercegnő körül, ami végül a hercegnő halálához vezetett egy balesetben.

A kép a provence-i Luberon régióban található Chateau D'Autet tetején medencéjének a partján készült. A kastély egyébként a királyi család egyik tagjáé. A Closerben megjelent rövid leírás alapján az volt a szituáció, hogy Katalin hercegné megmártózott a medencében, ledobta a fürdőruhafelsőjét száradni, aztán bekente magát és a férjét is naptejjel, hogy ne égjenek le.

Update: A képek valószínűleg valódiak, merthogy Vilmosék már nem szomorúak, hanem dühösek, és jogi útra terelik a dolgot. "A szomorúságuk felháborodásba fordult át, ahogy megjelentek a képek. Úgy érezzük, hogy átléptek egy határt, ami után francia jogászokhoz kell fordulnunk, hogy megtudjuk, milyen lépéseket tehetünk" – mondta egy, a párhoz közelálló forrás a Daily Mailnek.

A hercegi pár jelenleg Kuala Lumpurban van, de kiadtak egy közleményt, amiben ugyanazt mondják, mint a névtelen forrás, hogy nagyon dühösek, és próbálják jogi útra terelni a dolgot. Az ügy érdekessége még, hogy Európában Franciaországban van az egyik legszigorúbb, a magánéletet védő törvény, például a bíróságokon egyáltalán nem lehet fényképezni, csak hivatalos bírósági rajzok készülhetnek a tárgyalásokon. Ennek ellenére egy francia lapban jelentek meg a képek.

A francia Closernek nem ugyanaz a kiadója, mint a brit változatának, hanem az olasz Mondadori adja ki a lapot, ami a volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi befektetési cége, a Fininvest tulajdonában áll.