Bármennyire is próbálkoznak botránymentes életet élni, nem megy nekik. Kate Middleton villantása előtt is voltak bőven botrányok a királyi családban. Lábujjszopogatás, sorozatos megcsalások, bulimia, halál, meztelenkedés.

Egy kis lábujjszopogatás

A brit királyi család egyik legbotrányosabb alakja talán Sarah Ferguson, aki a királynő másodszülött fiának, András hercegnek volt a felesége 1986-tól egészen 1996-ig. Ferguson-t rengeteg férfival hozták hírbe, az egyikkel pedig még le is fotózták. az 1992-ben készült ominózus fotókon az aktuális szerető épp Ferguson lábát csókolgatja. A képek napvilágra kerülése utána  hercegnő egész Angliában nevetség tárgya volt, és négy év után el is vált férjétől. Kapcsolatukról még a lábujj-szopogatás után film készült "Fergie és Andrew – Botrány az udvarban" címmel.

Diana bulimiája és szeretője

Lady Diana egy 1995-ös BBC interjúban vallotta be, hogy lovasoktatójával, James Hewitt-tal randevúzgatott. Ekkor beszélt először őszintén a Károllyal való házasságában felmerülő problémákról, szülés utáni depressziójáról, illetve hogy évekig szenvedett a bulimiától.

A háromszemélyes házasság

Kamilla és Károly herceg kapcsolata 1970-ben kezdődött. Ezek után Károly számos barátnőjének egyike lett Kamilla, akit állítólag feleségül is akart venni, de az udvar és a királyi család tagjainak véleménye szerint Kamilla nem volt a herceg számára megfelelő házastárs. Majd Károly 1981-ben feleségül vette Diana Spencert, de Kamillával továbbra is találkoztak, ami Diana egy BBC-nek adott interjújából derült ki. Diana Kamillát – akit rottweilernek hívott – okolta házasságának felbomlásáért, mondván: "Igazából, hárman voltunk ebben a házasságban és ez egy kicsit sok volt." A beismerést követően Kamilla és  első férje, Parker Bowles elváltak, majd 1996-ban a hercegi pár is elvált. Diana hercegnő 1997-es halála után Kamilla és Károly először 1999-ben mutatkoztak együtt nyilvánosan, majd 2005-ben össze is házasodtak, amit II. Erzsébet nem nézett jó szemmel.

Diana halála

A mai napig születnek összeesküvés elméletek Diana halálát illetően. A hivatalos verzió szerint Diana Párizsban, egy közlekedési balesetben vesztette életét 1997. augusztus 31-én. Lady Diana és egyiptomi szeretője, Dodi al-Fayed autóját a paparazzók üldözték egy aluljárójába, ahol egy ütközés során ők is, és a sofőr is meghaltak. Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre, a hivatalos vizsgálat szerint a sofőr volt a hibás. Léteznek összeesküvés-elméletek, melyek szerint Dianát a brit titkosszolgálat gyilkolta meg, bizonyíték azonban nincs. Dodi al-Fayed apja, Mohamed al Fayed viszont továbbra is kitart amellett, hogy politikai gyilkosság volt.

A náci herceg

Harry herceg első emlékezetes botránya 2005-ben történt, mikor olyan fotókat közölt róla a The Sun, ahol nácinak van öltözve. A brit trónutódlási sorrendben harmadik Harry horogkeresztes karszalaggal jelent meg egy jelmezes születésnapi bulin. Mindezt az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 60. évfordulója előtt tette, amivel sokaknál kicsapta a biztosítékot az akkor még csak 20 éves fiú. Az nyilatkozatok arról szóltak, hogy a hercegnek a történtek után nincs helye a brit hadseregben, persze ez később nem így lett – tavaly már arról szóltak a hírek, hogy ő lehet a legjobb brit pilóta.

A meztelen herceg

A kisebbik herceg bővelkedik a botrányokban. Idén nyáron Las Vegasban járt, és bár az amerikai mondás szerint, ami Vegasban történik, az Vegasban is marad, a herceg esetében ez most nem jött be. A TMZ ugyanis olyan képeket közölt le, amin Harry herceg ittas állapotban, egy szál pöcsben biliárdozik. Később még az is kiderült, hogy ugyanezen az estén egy idegen lányt rángatott a szobájába, amit testőrei nyugodtan tűrtek.

Topless fotók

Legutóbb Vilmos herceg neje, Kate Middleton keveredett óriási botrányba topless nyaralós fotói miatt, pedig ezek állítólag csak a gyengébb képek, az állítólagos intim fotókat egyelőre még visszatartják. Middleton borzasztóan szomorú az eddig kikerült fotók miatt, de egyelőre jól tűri a botrányt. A hercegi pár beperelte a fotókat leközlő Closer magazint, ügyvédjük pedig felidézte, hogy Diana hercegnőnek, Vilmos anyjának élete milyen tragikus fordulatot vett a paparazzók miatt, akik most Katalin hercegné magánélethez való jogát is megsértette. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a fotók hat nappal Diana hercegnő halálának évfordulója után készültek.