A 13 éves exmegasztáros alig várja, hogy idősebb legyen, csak a korhatár tartotta vissza a Voice-tól. Patai Anna a Megasztár óta, vagyis három éve tudatosan építi zenei és színházi karrierjét, most a negyedik musicalszerepét kapta meg a Madách Színházban, nyáron pedig elkészült a második saját dala is.

Oroszlán Szonja, Polyák Lilla, Csonka András, Détár Enikő, Gallusz Niki, Koós Réka mellett többek között Patai Anna is szerepet kapott a Madách Színház Mary Poppins című musicaljében. Az egykori megasztárost több száz jelentkező közül választották ki, ez már a negyedik musical szerepe a Bőröndmese, Valahol Európában és az Egy nyári éj mosolya után.

Magántanuló lett

„A castingon kaptunk öt dalt és két prózai jelenetet, amit elő kellett adni egy zsűri előtt. A helyszínen meg kellet tanulni plusz egy tánckoreográfiát is” – mesélte a Velvetnek Patai Anna. „A karakteremről röviden annyit, hogy Jane Banks - Mary Poppins szavaival élve - rendetlen, neveletlen, engedetlen kislány, aki a szüleitől több figyelemre és szeretetre vágyik a testvérével Michaellel együtt. Mary Poppins ebben segít nekik és az egész családnak. Én teljesen az ellentéte vagyok az életben Jane-nek: a családom maximálisan támogat mindenben, amiért nagyon hálás vagyok nekik.”

Mind minden olyan gyerek, akiket folyamatosan foglalkoztat valamelyik színház, vagy profi sportoló, Patai Anna is magántanuló. Ez viszont nem megy a tanulás rovására, négyesei, ötösei vannak a bizonyítványában. „Ha próbám van a színházban, akkor szinte egész nap ott vagyok. Ha semmi elfoglaltságom nincs délelőtt, akkor suliba megyek. Ha délelőtt vagyok elfoglalt, akkor délután jön hozzám a tanárom. Ezek mellet koncertezem, stúdiózom, új dalokat tanulok, stb.”

A 13 éves énekesnek idén nyáron készült el a második saját dala Nincs határ címmel, amihez elkészült a második klipje is. Szintén az idén nyáron készítettek egy közös klipet a Megasztár 5-6 szériájának énekeseivel (Radics Gigi, Szakos Andi, Burgess Benji, Talán Attila, Lakatos Yvett, Tolvai Renáta, Kökény Attila), amit megkoronáztak egy közös koncerttel a Millenárison augusztusban.

Indult volna a Voice-ban

"Tehát mindamellett, hogy színházakban szerepelek, az énekesi karrieremet is egyengetem. Színésznő még messze nem vagyok, csak most tanulom a nagyoktól ezt a mesterséget, és nagyon hálás vagyok, hogy ilyen nagy művészekkel lehetek egy színpadon, akiktől csak tanulni lehet” – tette hozzá Patai Anna, aki a jövőben mind a színészettel, mind az énekléssel szeretne párhuzamosan foglalkozni. Tervei közt szerepel, hogy sok énekeshez hasonlóan ő is megpróbálkozik ismét egy tehetségkutató műsorral.

„Szívem szerint most is indultam volna a TV2 új tehetségkutatójában, csak bánatomra sajnos 16 éves kor alatt nem lehet nevezni” - magyarázta. „Úgy érzem, a Megasztár óta nagyon sok tapasztalatot szereztem a színházakban, a koncerteken, és sokkal magabiztosabb lettem. Folyamatosan képzem magam, énektanárhoz járok, és idén szeretnék elkezdeni zongorázni is.”

Patai Anna azért igyekezte hangsúlyozni, hogy természetesen úgy alakítja a dolgait, hogy a barátokra mindig jut ideje. A fiúkkal viszont még 13 évesen se nagyon törődik. „Nem vagyok kacérkodó típus, habár szerelmes leveleket kapok, nem is keveset. Egyébként az új dalom ilyesmiről fog szólni – amihez a szöveg már készen van, most hangszereljük, és majd klipet is szeretnénk hozzá –, az első pillantásról, az első szívdobbanásról, vagyis az első szerelemről."