A vádirat többszöri sikertelen kézbesítése miatt tolódik egyre kijjebb Liptai Claudia rokkantkártyás parkolása miatt indult ügye. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a TV2 nagyasszonyának nem változott meg a tartózkodási helye, az iratot mégsem vette át. Stohlnak ennyi idő után már megvolt az elsőfokú ítélete.

Habár Stohl Andrásnak egy éven belül megvolt az elsőfokú ítélete az ittas balesetezés ügyében, a TV2 celebuniverzumának nagyasszonya még az első tárgyalásán sincs túl, pedig már előző év áprilisában lebukott a rokkantkártyás parkolással a Centrál Színház előtt. Liptai mindenhez-értek Claudia ellen 2011 októberében emeltek vádat közokirat-hamisítás miatt, ám míg Stohl András igyekezett mielőbb lezavarni a tárgyalássorozatot, addig az újra képernyőre kerülő műsorvezető-színésznő addig húzza, amíg csak tudja. Vagy legalábbis ez derül ki a Fővárosi Törvényszék tájékoztatásából, ami szerint Liptai Claudiának többször is megpróbálták kézbesíteni a vádiratot, ám ő nem vette át.

TSD0439

Nincs új tartózkodási helye

"A vádlotti lakcímről a postai értesítés ún. nem kereste jelzéssel érkezett vissza, amelynek tartalma szerint a vádlottnak két alkalommal próbálta a postai alkalmazott a bíróság hivatalos iratát átadni. A meghatalmazott védő a vádiratot átvette. Ezt követően az eljáró tanács elnöke újból megpróbálta kézbesíttetni a vádiratot a vádlott ismert lakcímére, amely szintén a fenti jelzéssel érkezett vissza, vagyis a kézbesítés ismét sikertelen volt, mert a vádlott a postai értesítés ellenére nem vette át azt. Az eljáró bíró a központi lakcímnyilvántartóból is leellenőrizte a vádlott esetleges másik vagy újabb lakcímét amiatt, hogy időközben megváltozott-e L. Klaudia tartózkodási helye. A központi nyilvántartás szerint nem változott meg a vádlotti tartózkodási hely. Időközben L. Klaudia vádlott védőt váltott és az új meghatalmazott védő részére a bíróság sikerrel kézbesítette a vádiratot" – válaszolta megkeresésünkre e-mailben dr. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.

Póta hozzátette: a bíróság időközben kitűzte az első tárgyalás időpontját, ám arról addig nem adnak tájékoztatást, amíg az ügyben érintettek igazoltan tudomást nem szereztek róla. A műsorvezető menedzserénél, Kende-Hofherr Krisztinánál is érdeklődtünk az ügyről. Ő Liptai ügyvédjének szavait tolmácsolva annyit válaszolt, folyamatban lévő ügyről a védő nem adhat és nem is ad tájékoztatást.

Így történt

Mint ismert, Liptai Claudia mozgássérült-igazolvánnyal parkolt 2011 áprilisában a Centrál Színház előtt, és balszerencséjére erről képek is készültek, így a rendőrség is vizsgálni kezdte az ügyet. A műsorvezetőt április végén rabosították, majd gyanúsítottként kihallgatták, ekkor állítólag tagadta a szándékos visszaélést, helyette azt mondta, elhunyt édesanyja rokkantigazolványa csak kiesett a napfényellenzőből, amikor becsapta az ajtót, így került a műszerfalra.