Vannak együttesek, akik örök haragban váltak el, és esélytelen, hogy újabb albumot adjanak ki, de vannak, akiknél látjuk az újraegyesülés lehetőségét. Ha a Spice Girls összeállt az olimpiára, igazán kiadhatnának egy új albumot is. Akarja? Nézze meg a többi versenyzőt is, és szavazzon!

R.E.M.

Miért oszlottak fel?
Az 1980-ban alakult R.E.M. hihetetlen harminc évet tud maga mögött, de a tavalyi évben jópár sikeres album után úgy gondolták, feloszlanak. “Valahol szomorú vagyok, hogy többet nem állhatok színpadra Peter-rel és Michael-lel, de itt volt az idő, hogy továbblépjünk. Persze még be kellett bizonyítanunk a rajongóknak, a kritikusoknak és magunknak is, hogy tudunk még jó lemezt csinálni, ezért csináltunk is még kettőt  2008-ban. Utána viszont azt gondoltuk, ennyi, megcsináltuk, de most csináljunk valami oylat, amit más együttes nem szokott: rázzunk kezet egymással, és váljunk el egymástól, mint jóbarátok” – nyilatkozta a Rolling Stone magazinnak Mike Mills, a banda egyik tagja.

Miért álljanak újra össze?
Mert ugyanolyanok voltak megöregedve is, mint fiatalon, mert miattuk lett népszerű a legtöbb kinyúlt pólós indie-zenakar a 90-es években, vagy mert bármennyire is rommá játszotta a legtöbb slágerét az összes rádió és az MTV, még mindig jókat lehet sírni az olyan klasszikusokon, mint az Everybody Hurts.

Wham!

Miért oszlottak fel?
A George Michael és Andrew Ridgeley által 1982-ben alapított duó 25 millió lemezt adott el világszerte egészen 1986-ig, mikor bejelentették feloszlásukat. Az ok mindössze annyi volt, hogy mindketten a saját karrierjükre akartak koncentrálni. A feloszlás után még párszor összeálltak, és George Michael a mai napig elő szokott adni olyan Wham! klasszikusokat, mint az “Everything She Wants”.
Miért álljanak újra össze?
Az indok egyszerű: mert a Wham! csodálatos, és akkor is borzasztó jó együttes volt, ha mindenki hányingert kap a már októberben felcsendülő Last Christmas hallatán. Igazi és tökéletes pop-banda. Csodálatos lenne, ha még több olyan szám jöhetne létre, mint például a Club Tropicana, aminek a klipje is annyira menő, hogy mai együttesek is nehezen szárnyalhatják túl.

Oasis

Miért oszlottak fel?

A Oasis az az 1991-ben alapított manchesteri britpop banda, akik nevetségesen sok tagcserén és komolytalan veszekedésen estek át 2009-es feloszlásukig. Akkor egy párizsi fellépésük előtt néhány perccel a két Gallagher testvér az öltözőben annyira összeveszett, hogy Noel Gallagher azonnal elhagyta a zenekart. Két órával később a hivatalos oldalukon a következőt írta: „Némi szomorúsággal, de óriási megkönnyebbüléssel közlöm, hogy ma este elhagytam az Oasist! Az emberek majd azt írnak és mondanak amit akarnak, de én egyszerűen egy napot sem tudok tovább együtt dolgozni Liammel!” Noel Gallagher a feloszlás után szólókarrierbe kezdett, Liam Gallagher pedig a maradék tagokkal együtt megalapította a Beady Eye nevű bandát.

Miért álljanak újra össze?

Mert óriási hatással voltak a 90-es évekre a britpop mozgalmat vezető albumukkal, a Definitely Maybe-vel, és mert ha Noel és Liam Gallagher újra egymás közvetlen közelében lennének, csodálatos bulvár-alapanyagokat szolgáltatnának nekünk folytonos rivalizálásukkal.

Spice Girls

Miért oszlottak fel?

Mindenidők legsikeresebb lánybandája 1994-ben alakult, tökéletesen kitalált szerepekkel és nevekkel. A többéves töretlen siker után 1998-ban Geri Halliwell bejelentette, kilép az együttesből, nagy ellentétekre hivatkozva. Később Halliwell többé-kevésbé sikeres szólókarrierbe kezdett, az együttes többi tagja pedig kiadta a Spice Girls harmadik albumát, de ekkori már a többiek is szólókarrierüket építették. 2007-ben volt egy rövid visszatérésük, és az idei Nyári Olimpiai Játékok nyitóünnepségén is felléptek. Hivatalosan viszont nem álltak újra össze, és album sincs tervben – legalábbis mi nem tudunk róla.

Miért álljanak újra össze?

Egyszerű: ahogy az olimpia is mutatja, igény van rájuk.
 

'N Sync

Miért oszlottak fel?

Mert Justin Timberlake nem hülye. 2002-ben ugyanis ráébredt, hogy a fiúzenekarok ideje hamarosan lejár, és inkább szólókarrierbe kezdett. A többiek gondolkodtak a folytatáson nélküle, de okosan nem vágtak bele inkább.

Miért álljanak újra össze?
Mert ha kellemesen megöregedett férfiak nyálaskodnak egy sort, azt mindig jó látni, mint ahogy azt is jó lenne, ha Timberlake porig alázná a többieket. Sok esély viszont nincs erre, mert Justin Timberlake már inkább színészi pályájára koncentrál.

Melyik banda álljon össze újra?

Tisztában vagyunk vele, hogy rajtuk kívül még rengeteg említésre méltó feloszlott banda létezik, de mindenki ízlését úgysem tudjuk kielégíteni. Érje be ezekkel, és segítsen dönteni, kiknek kéne újra összeállnia, és kiadni egy újabb albumot, amit élvezhetünk, vagy kiröhöghetünk. Melyik együttes térjen vissza? Szavazzon!