A színésznő Anthony Hopkinsszal együtt játszik az Alfred Hitchcock életéről szóló filmben, amiben le is vetkőzik a Pszichóból ismert híres, zuhanyzós-késes jelenet kedvéért.

Scarlett Johansson ezúttal biztos, hogy eltörli a Holywoodban elvárt nullás ruhaméretet, ugyanis az Alfred Hitchcockról és a Psycho forgatásáról szóló filmben a színésznő megmutatja formás vonalait – nem először. A film trailerében is látszik, hogy leginkább ezekre koncentrált a készítő, ugyanis az első kockákban igen látványos a 27 éves színésznő szűk, szaténruhában való bevonulása egy étterembe – írja a Daily Mail. Majd ahogy a filmben az Antony Hopkins által alakított Hitchcockkal a szerepről beszélnek, rá is kérdez, hogy mégis hogy lesz a zuhanyzós jelenet forgatása, ugyanis a felsőtestét nem mondhatni fiúsnak. A trailer végén a Hitchcock feleségét alakító Helen Mirren is viccesen rápirít férjére, amiért hagyott egy kis meztelenkedést a filmben, mire Hitchcock azt válaszolja, hogy annyira nagyok a színésznő mellei, hogy nehéz lett volna nem megmutatni őket.

A színésznő Marion Crane-t játsza a filmben, akit megölnek a Pszichó híres zuhanyjelenetében. A rendező Sacha Gervasi szerint hátborzongató a Scarlett Johansson és Janet Leigh közötti hasonlóság, főleg az autóvezetős jelenetnél. Az eredeti 1960-as horrorfilmbeli alakításáért Janet Leigh egyébként Golden Globe-ot kapott. A Fox Searchlight filmje november 23-án kerül a mozikba, Scarlett Johansson és Hopkins mellett pedig Helen Mirren, és a biztonság kedvéért Jessica Biel is szerepel majd, ha a szőke színésznő nem lenne elég. A történet a túl szexis Scarlett Johansson formás mellei mellett pedig leginkább a Psycho forgatásáról, illetve a film finanszírozási problémáiról, és Hitchcock cenzorokkal szembeni harcáról szól.

A Psycho-t 1960-ban mutatták be, Alfred Hitchcock rendezésében. A film Robert Bloch regényét dolgozza fel, aki egy valódi sorozatgyilkosról, a wisconsini Ed Geinről mintázta Norman Bates alakját, akit Anthony Perkins alakított. A híres zuhanyjelenet egyébként az első olyan filmtörténeti alkotás, amiben a főszereplőt már a film felénél meggyilkolnak, illetve amiben látható egy vécécsésze. A jelenetet a Wikipedia szerint 7 napon keresztül forgatták, és nincs olyan beállítás, ahol a gyilkos fegyver az áldozat bőrével érintkezne, mégis hátborzongatóra sikerült a jelenet, főleg Bernard Herrmann hírhedt hegedűjátékának köszönhetően.