2012. október 17-én elhunyt Komár László, de az nem is kérdés, hogy nyomot hagyott maga után. Az énekes, akinek gyakorlatilag minden mozdulatáról legendák szólnak, egy egész ruházkodási stílust csatolt örökre a nevéhez, de a férfiasság mértékegysége is ő.

Világos öltönyök

Nyilván nem Komár László volt az egyetlen, aki világos öltönyt húzott a történelem során, de az elmondható, hogy máson nem állt ilyen jól. Komár befutása óta egy világos öltöny viselésekor egyszerűen lehetetlen kikerülni a “na mi van Komár Laci?” kérdéseket. Higgyük el, ezt nem érdemes szégyellni, kicsit minden férfi szeretne hasonlítani az adászteveli Elvisre. Komárt szinte soha nem lehetett az laza öltönyei nélkül látni, még halála előtti utolsó megjelenéseinél is vigyázott rá, nehogy csorba essen jól felépített stílusán.

Fekete lakkcipők

Az egy dolog, hogy Komár stílust teremtett az öltönyeivel, de soha többé nem tudjuk már úgy kimondani a lakkcipő szót, hogy ne gondoljuk tovább táncolóvá és feketévé, és már dúdoljuk is hozzá a slágert. Mi az igazán nagy hagyaték, ha nem az, hogy módosítunk egy szó jelentéstartamán?

Még 35 év Elvis

Az nem kérdés, hogy Komár László volt Magyarország válasza Elvis Presleyre. Mivel Elvis 1977-ben hunyt el, ezért teljesen egyértelmű, hogy a haláláig aktív maradt énekes volt az életérzés továbbnyújtása. Komár bevallottan követte amerikai elődjét, és már a klipjeiben mutatott mozgása alapján is látszik, hogy próbált mindent elsajátítani tőle. Az énekesnek még a kutyáját is Elvisnek hívták, aki ráadásul aki egy basset hound, ugyanolyan, mint amilyen a példaképének is volt annak idején.

Kétezer boldog nő

Sokatmondó tény, hogy a Magyarországon az alfahímség mértékegysége Komár László. Ehhez kellett az, hogy a legendárium szerint az énekes nagyjából kétezer nőt tegyen magáévá a maga 67 éve alatt, ami évente úgy harminc sikeres numerát jelent. Már ez a szám is tiszteletet parancsol, de ha feltételezzük, hogy nem azonnal kezdte el a bizniszt, és hűséges tudott lenni feleségeihez, akkor még látványosabban meg kell emelnünk a kalapunkat Komár László előtt. "Kérdezték aztán, nem kaptam-e el tőlük valamit? Gondoltam, akkoriban AIDS még nem volt, legyen hát tripper. Te, lehet trippert kapni a vécétől, kérdeztem a haveromat. Mondta, biztos lehet, csak nagyon kényelmetlen" - nyilatkozta korábban a mindig jókedvű énekes.

Rakenrol

Az öltözködés, a zene és a nők mellett is érdemes külön kiemelni, hogy Komár László volt talán az ország egyetlen igazi szupersztárja, aki közel állt a rocksztárság szótári definíciójához. Ő maga is úgy nyilatkozott korábban, hogy a rock'n'roll életformát nem lehet megjátszani, hanem születni kell hozzá, ezt pedig kollégái is elismerték. Ezért van az, hogy szinte minden zenésznek van valami nagyon mókás közös története Komár Lászlóval, aki még akkor sem állt le a bulizással, amikor az italozást már rég abbahagyta. Ehhez kellett a személyisége is, aminek szoros része volt a másokon való viccelődés, és bár ő nem tartotta magát soha bunkónak, egy jó poénért semmi nem volt neki drága.