Nem sokkal azután, hogy Christina Aguilera bemutatta a meztelenkedős lemezborítóját, Rihanna is bejelentette, hogy új lemezén meztelen felsőtesttel szerepel majd. Előttük pedig Katy Perry pózolt pucéran, magát ügyesen takarva a saját borítóján. De a meztelen borítókép nem újdonság, az a kérdés, hogy kié legjobb?

01. Rihanna

Az énekesnő következő lemeze november 19-én jelenik meg, Unapologetic a címe, ami magyarul nagyjából annyit jelent, hogy nem kér bocsánatot. A borítón a lemez címe az énekesnő jobb mellére van írva, a balt takarja a könyökével. A fedetlen felsőtestére szavakat írtak, mint Liptai Claudia playboyos képein. Rihannán olyanok szerepelnek, hogy győzelem, boldogság, cenzúra, hit, gyémántok.

02. Christina Aguilera

Rihanna albuma előtt egy héttel, november 12-én jelenik meg Christina Aguilera új lemeze, a Lotus, aminek a borítóján az énekesnő teljesen meztelenül látható. A mellét hoszú haja takarja, teste alsó fele pedig fénybe olvad. A képen az album címéhez illően egy lótuszból jön elő a szétphotoshopolt Aguilera, aki annyi utómunkát kapott, hogy nagyjából úgy néz ki, mint Daenerys Targaryen a Trónok harca sorozatban.

03. Nirvana

Minden idők talán legismertebb meztelenkedős lemezborítója a Nirvana 1991-es lemeze, a Nevermind borítója. A borítón szereplő kisfiú pedig az egyik legtöbbször látott csecsemő lett. A  képen Spencer Elden szerepel, aki most a huszas éveiben jár, és képzőművésznek tanul. A zenekarral annak ellenére nem találkozott, hogy ugyan a borító az énekes, Kurt Cobain ötlete volt, de mégiscsak ő a képen a főszereplő.

04. John Lennon és Yoko Ono

Nehéz eldönteni, hogy melyik meztelen borító ismertebb a Nirvanáé vagy a Lennon-Ono párosé. A lényeg, hogy John Lennon és Yoko Ono experimentális lemeze, amit Unfinished Music No. 1: Two Virgins címmel adtak ki minden idők legtöbbet mutató meztelen lemezborítója. A képen Lennon és Ono teljesen meztelenül látható szemből. A híres párosról készült néhány emlékezetes meztelenkedős, sokatsejtető kép, de ez a lemezborító  leghíresebb róluk készült képek között van.

05. Janet Jackson

Michael Jackson húga, Janet Jackson 1993-ban jött ki a Janet című duplalemezével, amin szerelmes dalok voltak. A lemez címe ugyanabból az okból Janet, ami miatt az X-Faktorban Zámbó Krisztián is csak simán Krisztián néven fut. Mindkettejüket túl sokat hasonlították ismert rokonukhoz, ezt akarta Janet Jackson elkerülni azzal, hogy elhagyta a Jackson nevet egy időre. A borító maga nem túl érdekes, az énekesnő a feje fölött összefonja a kezét. A 2 lemezes limitált kiadás borítója viszont felfedte az egész képet: Janet Jackson félmeztelenül áll egy farmerban, mellét két kéz tartja, takarja hátulról.

06. Katy Perry

Az énekesnő legutóbbi lemeze, a Teenage Dream borítóján teljesen meztelenül feküdt, csak némi műfelhő takarta el a fenekét. Az album megjelenésének idején azt mondta, nagyon élvezte a fotózást, ami olyan túl nagy újdonságot nem jelenthetett neki, mert a lemez egyik számához készített klipben, a California Gurlsben van egy jelenet, amiben Perry úgy pózol, mint a borítónl.

07. Pixies

A Pixies első lemezéhez, az 1988-as Surfer Rosahoz elég emlékezetes borítót készíttetett. A képen egy flamenco táncosnő látható egy fal előtt félmeztelenül. A kép a zenekar stúdiójához közeli egyik kocsmában készült, egy nap alatt egy egész sorozatot csináltak, a modell az egyik zenekari tag egyik ismerősének ismerőse a legenda szerint. A borítót sokan próbálták értelmezni, hogy mit jelent a kereszt, meg a meztelenség, de Black Francis, a zenekar énekese 2005-ben elmondta, hogy mi volt a koncepció. Konkrétan a lemez címét, Szörfös Rózát próbálták meg a képen ábrázolni. A borító készítésekor Francis fejében egy tengerparton sétáló, a szörfdeszkáját a hóna alá csapó nő képe volt. A meztelenségről annyit mondott, hogy szereti a test vonalait, nem feltétlenül akart provokatív, vagy figyelemfelkeltő borítót, csupán szereti a szép testeket, ezt pedig jelezte is a fényképésznek.

08. Sugar Ray

A Sugar Ray nevű, nem különösebben nagy sikert befutó rockzenekar első lemezének borítójára, a Lemonade and Browniesra egy igazi bombázót rakott meztelenül. A lemez 1995-ben jelent meg, a borítón pedig az a Nicole Eggert pucsított anyaszült meztelenül, aki 1992 és 1994 között a Baywatchban pattogtatta a mellét lassított felvételen. A színésznő sosem futott be nagyon, de a humora rendben van, néhány évvel ezelőtt a Funny Or Die egyik videójában parodizálta ki egykori önmagát azzal, hogy némi súlyfelesleggel játszotta el a szexi vízimentőt.

09. Die Toten Hosen

A Magyarországon is nagyon népszerű német rockzenekar, a Die Toten Hosen hiába játszik olyan zenét, mintha az amerikai The Offspring számait egy tiroli sramlizenekar adná elő, tehát tökéletesen illenek hozzá a lobogó mellek, a zenekartól ez sokáig távol állt. Aztán, amikor arról volt szó, hogy 1993-ban és 2002-ben kiadjanak egy-egy válogatáslemezt a legnagyobb slágereikből, akkor végre a mellekhez nyúltak: mindkét lemez borítója hemzseg tőlük. Mi a második válogatás borítóját választottuk, mert azon többen vannak.

10. Rammstein

Ha már Németország és rockzene, akkor ne hagyjuk ki a Rammsteint se, aminek 2009-ben jelent meg a Liebe Ist Für Alle Da című lemeze, aminek a szürreális borítóképén egy meztelen nő is látható. De szó sincs erotikáról, a zenekar tagjai éppen vacsorához készülődnek, az énekes egy húsbárddal igyekszik levágni a nő karját.