Winkler Róbert csak pár éve ébredt rá, hogy már betegesen sok napszemüvege van, ezért gyorsan blogolni kezdett a napgépekről. A komolyabb darabokból olyan húsz van a birtokában, a teljes kollekciója viszont körülbelül 40 darabból áll.

Winkler Róbert, a Totalcar arca évek óta gyűjti a napszemüvegeket, de sokáig nem tudta, hogy ez már beteges szenvedély. Napszemüveg-mániáját többek között blogján is hirdeti, amit akkor kezdett el írni, amikor rájött, hogy nem hétköznapi a gyűjteménye. “Az öntudatra ébredésem a Napszemüveg bloggal egyidős. Ránéztem a gyűjteményemre, és észrevettem, hogy a komolyabb darabokból is viszonylag sok, olyan 10 darab volt. Be kellett látnom, ez már sok. Rájöttem, hogy beteg vagyok, de úgy voltam vele, hogy akkor már vállalom” – mondta a gyűjtögető Winkler, aki nem csak a drága napgépeket szereti.

Amire még Kanye West is azt mondaná, hogy durva

“Vannak mindenféle ruppótlan szemüvegeim is. Ha olyan, akkor megveszek egy egyszerű 2000 forintosat is. Nemrég egy sárga munkavédelmi szemüveget vettem 1500 forintért, mert kíváncsi voltam, hogy alkonyatban tényleg jobban lehet-e látni ezekkel. Mármint motoron. Voltam is tényfeltárni egy optikában, ahol UV-szűrést és prizmakorrekciót mérnek a szemüvegeken, és még az optikus is elcsodálkozott, hogy milyen komoly prizmakorrekció van az ilyen munkavédelmi szemüvegeken” – mesélte az izgalmas sztorit Winkler Róbert, akinek a teljes gyűjteménye körülbelül 40 darabból áll. Érthető tehát, hogy fanatikus gyűjtőként őt is felkérték, zsűrizzen a Vatera versenyén, aminek a célja az, hogy megtalálják a legkülönlegesebb gyűjteményeket. Szombaton választják ki a Top10 gyűjteményt az eddigi feltöltések közül, amikre aztán szavazni is lehet.

Gyűjteménye minden darabját hordja, ugyanúgy, mint a sapkagyűjtő Fluor, pedig állítása szerint van egy-két olyan napszemüvege, aminek a viselését még Kanye West is kétszer meggondolná. “Van egy olyan alkalmi darab, amihez fel kell öltözni, például az egyik viszonylag új szerzeményem, egy Cazal márkájú napszemüveg, amire már Kanye West is azt mondaná, hogy durva. Harmadára volt leárazva, úgy volt 25 ezer forint, és annyira régóta hányódott az optikában, hogy Made in Western Germany van ráírva a szárára. Külsőre egy kicsit a pedofil Sugar Daddy vonalat képviseli” – viccelődött. A szemüveget jobban megnézve tényleg igaza van.

A gyűjtés mellett mesekönyvet is írt

Online aukciós oldalakon is többször vásárolt már, főleg régebben, amikor még jelentősebb volt az árkülönbség és jobban megérte. “Volt egy, amit kifejezetten az autómhoz rendeltem. Még  Amerikában vettem egy Spy Wilshire típusú szemüveget, ezüst kerettel, szürke üveggel, és amikor a Cougar jó volt egy pár hónapig, akkor rájöttem, hogy ehhez jó ez a style, de inkább egy arany keretes, barna üveges kéne, és akkor megrendeltem hozzá Amerikából.”

Winkler a gyűjtögetés és az autók mellett új könyvével is foglalkozott mostanában. Meglepő módon a Kutya utónévkönyv és a Nagyvárosi természetbúvár után egy gyerekkönyvvel próbálja meghódítani a piacot. “A címe Márton és Micike az autószerelő műhelyben. Három év kemény munkája van benne ebben az ismeretterjesztő mesekönyvben. Arról szól, hogy Micike, a kutya mindenhova beszalad – többek között egy autószerelő műhelybe – és így megismerjük a világot” – mondta Winkler, aki a jelek szerint erősen vágyik egy utódra is a napszemüveg-gyűjtés mellett.

Partnerünk a Vatera.hu