Társadalmunk eljutott a fejlettség azon fokára, amikor már szexinek lenni sem egyszerű, mert az gúnyolódást von maga után. Ez a legfőbb tanulsága a Vice.com interjújának, amit a brazil Nana Gouvêával készítettek arról, miként vált mémmé a Sandy romjain való pózolással. A nő állítja, nem modellkedett, csak egy interjúhoz kért tőle illusztrációkat egy brazil lap. A róla készült mémeket látta és utálja.

Ha a pusztítás szörnyű képein kívül valamire emlékezni fog még az emberiség évek múlva is a Sandy hurrikánból, az Nana Gouvêa romokon való pózolása lesz. A brazil születésű modellből azon nyomban mém lett, amint kikerültek a fotói az internetre. Kidőlt fák és összetört autók mellett/előtt/rajtuk pózolt a legturistásabb pózokban, már csak a pisai ferde tornyot támasztó pozitúra hiányzott.

A Vice.com azonban szemfüles volt, és leszervezett egy interjút november antisztárjával. Az interjúban tagadja, hogy modellkedett volna egyet a viharban, szerinte arról volt szó, hogy Brazíliába akart képeket küldeni a viharról. A brazil Ego magazin ugyanis interjút csinált vele telefonon épp a viharról, ehhez kértek tőle illusztrációkat. Hozzátette, nem tartja magát modellnek, ő egy színésznő, csak épp hogy egyszer ledobta a ruháit a Playboynak.

A legszomorúbb kijelentése persze az volt, hogy a beállások nem pózok voltak, ő ilyen egyéniség. "A lehető legtermészetesebb voltam, de komoly, amennyire az tudtam lenni. Nem láthatsz mosolyogni vagy viccelődni a képeken, nem? Komoly voltam" – védekezett a nem pózoló nem modell. Nevetségesnek tartja az egész híresztelést, állítása szerint a haja se volt belőve, smink se volt rajta, "nem mutogattam a lábaimat, nem mutogattam a karomat vagy a melleimet" – győzködte az újságírót.

Szerinte az őt szexinek beállító média kapta fel a képeket, holott emberek sokasága készíthetett a Sandy után olyan fotókat, amiken ők maguk is szerepelnek a károk mellett. Arra a kérdésre, hogy azért kapták-e fel a képeit, mert ő ezek szerint szexi, a többi ember meg ronda, a válasz egy "sajnos igen" volt. Elmagyarázta ezután, hogy "rossz és nem fair", hogy őt szexisége miatt támadások érik, holott ő nem rossz ember.

Ugyan magunk is rajongunk a függő beszédért, de az utolsó öt kérdés-választ szó szerint kell hogy idézzük, olvasóink okulására:

RIPORTER: Láttad a fotóidon alapuló mémeket?
NANA GOUVEA: Igen.

R: Viccesnek gondolod őket?
N. G.: Nem, sok közülük egyáltalán nem vicces. Azokat nem szeretem, amelyeken katasztrófákba vagyok behelyezve.

R: Szóval egyiket sem. Te készítettél mémeket?
N. G.: Még azt sem tudom, hogy kell a Photoshopot használni, szóval nem, nem készítettem egy mémet sem. Én vagyok a vicc. Ez őrület.

R: Igen.
N. G.: Ez őrület!

R: Igen!