November 23-án elhunyt a színész, akit 13 évadon keresztül imádott mindenki gyűlölni. Mivel a Larry Hagman alakította Jockey Ewing olyan mély nyomokat hagyott a magyar néplélekben, hogy a megfelelő korosztályba tartozó férfiak közül szinte mindenkinek van egy gyerekkori olajfúrós sztorija, mi azt tanácsoljuk, emlékezzünk meg méltó módon az élete utolsó éveire ismét Jockeyvá váló színészre, és tartsunk egy Jockey-napot!

Nézzen Dallast

A most futó sorozatokat nézve kicsit már nehéz megérteni, miért rajongott a fél világ a Ewing család mindenféle látványt nélkülöző olajmilliárdokban fürdő drámáiért. Ettől függetlenül még mindig érdemes belenézni a sorozat bármelyik epizódjába, egy Jockey-napon pedig kötelező is hangulatba hozni magunkat. Arról nem is beszélve, hogy a nosztalgia könnyei közt feltűnhet, hogy Larry Hagman kiemelkedően jó színész volt a Charlene Tiltonokkal terhelt stábban. Szerencsére ebben a programpontban nem csak a Youtube partner: holnap a Story4 TV-n például 10:30-tól egészen 15:30-ig merülhetünk el Southfork ügyeiben.

Szőjön cselt

Lehet itt dobálózni Darth Vaderekkel, teljesen egyértelmű, hogy Jockey Ewing volt a mozgókép-történelem leggonoszabb alakja. A karakter legfontosabb jellemzője volt, hogy akármi történik, neki mindig volt titkolnivalója, ráadásul a pénz és a hatalom iránt érzett olthatatlan vágyának köszönhetően simán sárba tiporta a családtagjait is. Ezeket természetesen nagy volumenű cselsorozatokkal hozta össze, úgyhogy a megemlékezés kötelező része valami nagyszabású átveréssorozat kieszelése, és lehetőségek szerinti megvalósítása.

Igyon viszkit

Nem véletlenül terjedt el Magyarországon is széles körben a Dallas party. A berúgós játék arról szól, hogy valamelyik korai epizód megtekintése közben annyiszor és annyit kell inni mindig, mint a szereplők teszik. A legnagyobb szeszkazán persze Samantha volt, de neki tökmindegy volt, mit iszik, ellenben Jockey következetesen viszkit fogyasztott, akár már a délelőtti találkozások alkalmával is, úgyhogy ezúttal önnek sem róhatja fel senki, ha már kora délután részeg, hiszen egyszer van emléknap.

Dugjon

Minden aljassága ellenére Jockey figurája azért lett ekkora ikon, mert pontosan olyan dolgokkal töltötte a szabadidejét, amivel általában szeretnék az emberek: piálással, utazgatással és persze szexszel. Ez utóbbit annyira jól csinálta, hogy ha a Dallasban egy nő is feltűnt, aki nem volt a vérrokona, akkor nagyon jó eséllyel Jockey ágyában kötött ki egy idő után.

Szerezzen Mercedest

Az utolsó pont teljesen fakultatív, mivel Mercedest szerezni kissé drága mulatság, arról nem is beszélve, hogy már ittunk egy csomó viszkit, tehát sofőr is kell hozzá. Ráadásul ha következetesek akarunk lenni, akkor még válogatnunk is kell a Jockey Ewinggá válás érdekében: a “hivatalos” Jockey Merci az 1979-es 450 SL, amiből jó állapotúhoz úgy hárommillió forintért juthatunk hozzá. Márpedig olyan kell, hiszen Jockeynak is olyan volt.