A Jóban Rosszban egykori szereplője saját bevallása szerint tudatosan tűnt el a médiából, de mint mondta, ettől még nem kell eltűntnek nyilvánítani. A háttérben ugyanúgy dolgozik, most épp egy mozifilmen és egy vizsgafilmen, mindemellett modellkedik is, és már megválogatja, milyen munkákat vállal be. Gagyi showműsorokat semmiképp. Egyébként kutyája és pasija is van már, a hírekkel ellentétben nincs is mélyponton.

November közepén az M1-en futó Hacktion Újratöltve című tévésorozatban ismét feltűnt a képernyőn Szorcsik Viktória, aki már hosszabb ideje nem kapott, illetve nem vállalt be televíziós munkákat. A Jóban Rosszban egykori szereplője a Velvetnek elmondta, a kihagyás ellenére nem okozott nehézséget a forgatás, hiszen egy színész ezeket a dolgokat nem tudja elfelejteni, nem tud kijönni a gyakorlatból.

Kétszereplős filmet forgat

„Ha az embernek adottsága és tehetsége van ehhez, akkor minden jön magától. Nem hiszem, hogy ki lehet jönni a ritmusból. Nagyon örülök annak, hogy felkértek a hírmondó szerepére, mégha csak egy epizódszerep is volt. Nem voltak ismeretlenek az emberek, akikkel dolgoztam, úgyhogy emiatt is tök jól éreztem magam. Persze, örültem volna, ha több napot forgathatok, de hát egyelőre ennyi volt” – magyarázta Szorcsik Viktória, akinek filmes pályafutása azért nem szakad félbe megint hosszabb időre: egy mozifilmet is forgatnak, mindemellett pedig egy frissen végző operatőr diplomamunkájában működik közre.

„Dobos Judit kolléganőmmel van egy kétszemélyes darabunk, a Macskalépcső, és ebből most egy kisfilmet fogunk csinálni. Az egyik frissen végző operatőr srácnak ez lesz a diplomamunkája. Remélem, egy jó kis filmet tudunk majd ebből összerakni, és az is benne van a pakliban, hogy esetleg a szemlén is megmutatjuk. Mivel nagyon fontos állomása volt mindkettőnknek a Macskalépcső, ezen nagyon szívesen dolgozunk. Nem sűrűn készül kétszemélyes film egy darabból.”

Sajnálja a showműsorokat

A színésznő eltűnése a médiából saját bevallása szerint részben tudatos volt. Szorcsik Viktória alapvetően színésznek tartja magát, és bár az ország egy szappanopera által ismerte meg, korábban sok munkát beleölt a szakmájába. „Persze, akkor még nem voltam ismert, ezt senki nem látta, mivel akkor még nem ismertek a nézők. A nézők számára maximum annak, aki vidéken színházba járó ember volt. És most is ez van, rengeteget dolgozom. Attól, hogy nem szerepelek folyamatosan valóságshowk-ban, és nem kapok akkora publicitást, még nem lehet eltűntnek nyilvánítani. Ugyanúgy teszem a dolgom, de már egyáltalán nem gondolom azt, hogy mindent ki kell teregetni a médiában. Ha viszont nem vagy folyamatosan szem előtt, hajlamosak elfelejteni és nem gondolkodni benned. Nagyon nehéz ezt a határvonalat megtalálni, úgy, hogy ne legyél gagyi. Sajnos én is bevállaltam korábban pár olyan műsort, ami nem biztos, hogy jót tett az imidzsemnek, de aki ismer, és tisztában van a képességeimmel, az nem a műsor alapján fog megítélni – magyarázta Szorcsik, aki ígéri, ha olyan közölnivalója lesz, ami értékeket képvisel, azt meg fogja majd osztani. De ha nem muszáj, nem mutogatja magát.

Más tészta persze a fotózás: a színésznő arca lett a Masca Fashionnak, minden hónapban fotózzák, ruhákat mutat be. Mint mondta, annak idején választania kellett, hogy modell lesz vagy színész, úgyhogy most nagyon örül annak, hogy a kényszerválasztás után mégis belekóstolhat a másik világba is. A fenti dolgok mellett pedig éli a hétköznapi életét, mint bárki más. Van egy kutyája, és most már egy barátja is: „Boldog párkapcsolatban élek, a kedvesemmel edzek, szaunázok. Hétvégén kirándulunk, lazítunk, mivel a párom is elég sokat dolgozik.”

Korábban felrepültek olyan hírek is, hogy Szorcsik mélyponton volt, ehhez a színésznő viszont annyit fűzött hozzá, mindössze volt időszak, amikor rosszul érezte magát, de ez teljesen természetes módon a bizonytalanságból fakadt, mivel nem mindig van állandó jövedelme. „De pont ilyenkor kell a legerősebbnek lenni, hogy az ember elhiggye, van benne annyi kitartás, hogy ezt túlélje. És jelen kell lenni. És ez nem azt jelenti, hogy mindenféle hülyeségben mutogatnod kell magad” – tette hozzá.