A briteket továbbra is lázban tartja hercegnéjük terhességének híre: fogadást kötnek, mi lesz a gyerek neve. Szerintük valószínűbb, hogy lány lesz. Katalin amúgy még kórházban van, férje és húga látogatja. Néhány napig bent tartják.

Amennyire a brit uralkodóház etikettje megengedi, mind Vilmos herceg, mind Katalin hercegné családja kifejezte már, mennyire örülnek a hercegné várandósságának – amelyet, mint a Daily Mail írja,  azért jelentettek csak be már most, mert Katalin gyengélkedik.

Egy darabig még biztosan kórházban marad, de a férje látogatja. Vilmos herceg már másodszorra járt a VII. Edwardról elnevezett kórházban, ahol feleségét ápolják (infúziót kap, hogy pótolják a rosszulléttel elvesztett táp-és egyéb anyagokat). Az orvosok megnyugtatták a párt: a minap még gyephokizó Katalin állapota sem rá, sem születendő gyermekükre nem veszélyes, de az anyának pihennie kell még néhány napot. Unatkozni nem fog: húga, Pippa Middleton a közelben lakik, gyakran bemegy hozzá. (A kamu-twitterén már adják a tippeket: „Nagy hagyománya van annak, hogy ha egy szerettünk várandósságáról értesülünk, fogyasszunk el néhány üveggel valamilyen buborékos italból." De biztos magától is lesznek kiváló ötletei.)

A Sun úgy tudja, a gyermekvárás hírét a pár először családi körben, a karácsonyi, Sandringham kastélybeli vacsorán akarta bejelenteni – tehát önök is csaknem ugyanakkor értesültek a terhességről, mint maga a királynő! Sőt, ha úgy vesszük, előbb, mert egy barátnője már kipletykálta az akkor még megerősítetlen hírt, ráadásul kétszer is. Ők maguk valamikor az utóbbi négy hétben jöttek rá, hogy érkezik a gyerek, és valószínűleg kevesebb, mint 12 hetes. (Simán lehet, hogy az emlékezetes távol-keleti körútjukon lett várandós, elég jól bejött az a termékenységi tánc.)

Na de mi lesz a neve?

A brit fogadóirodák – mint az egész világ úgy általában – leírhatatlan izgalomba jöttek a családbővüléstől, és már most lehet fogadni arra, fiú, avagy leányutód születik-e. A Ladbrokes vonatkozó oldalán körülbelül július 3-ára tippelik a szülést, és a jelek szerint lányra számítanak. A legvalószínűbbnek az Elizabeth nevet tartják, ezt a Frances, illetve az Anne és a Diana követi (utóbbira mi is fogadnánk közepesnél nagyobb összegben, a herceg elhunyt édesanyjának emléke miatt).

Ha pedig fiú lesz, a legrosszabb oddsszal a Charles, John, George és James nevek vannak versenyben – a fogadók ezekre kapják a legkevesebb nyereményt. A listán szerepel még a Philip (Fülöp hereg, Vilmos nagyapja miatt esélyes), az örök kedvenc Mary, a Catherine (vagyis Katalin) és az Edward is. Minthogy a királyi családok hagyományai közé tartozik a hosszú keresztnév-füzér (Vilmos például Vilmos Artúr Fülöp Lajos), így több befutó is lesz. Szóval alighanem lesz elöl valami, ami a szülőknek tetszik, utána pedig Diana Carole (az anyai nagyi miatt) Elizabeth (az apai nagyi miatt). Vagy persze tök más.

A Daily Mail eközben arról értekezik, hogy Middleton anyává válásával örökre megváltozik a királyi vér, hiszen már Vilmos anyja is polgárlány volt, a hercegné pedig végképp az, szóval az új nemesi család teljesen másmilyen lesz. „Kate-nek köszönhetően a Windsor-ház vérvonala már sosem lesz olyan, mint azelőtt volt" – fogalmaz a lap. Az egészen elképesztő cikk arra is felhívja a figyelmet, hogy amikor Vilmos őse, Viktória királynő a trónra került, Kataliné egy durhami bányában serénykedett, amikor pedig II. Erzsébet tett hasonlóképp, a hercegné nagyanyja hozzáment egy ácshoz. Katalin kuzinjai közt van egy aucklandi fish&chips-árus, egy sztripper, és még akad egy tetovált, narkós nagybácsi is. Őrület.