Rubint Réka szerint nagyon fontos esemény a FitBalance, ami ennek ellenére mégsem egy olyan ország képét mutatta, ami fitneszhatalommá válhatna. Szabó Zsófi és Béres Alexandra azért örültek a díjuknak.

Kiosztották a FitBalance Awardot, amit a magyarországi fitneszélet aktuálisan legsikeresebb figurái kaptak meg szerdán este. Ilyenkor az ember azt hinné, hogy valami óriási sportológyülekezet jelenik meg, és megtapsolják a régi haverokat, de meglepő módon a szervezők inkább a Mix Clubba vitték a gálát, és meghívtak rá pár celebet, na meg néhány, az ő farvizükön érkező embert, akik mind vágytak némi vagánykodásra a klub pultjánál.

Bár sokaknak jól láthatóan fogalma sem volt róla, kik azok az emberek, akik Nagy Adri koncertje után mennek a színpadra átvenni valami szobrot, a szokása szerint komoly dekoltázzsal érkezett Rubint Réka egészen máshogy látta a dolgokat: “Ez egy fontos esemény, mivel fontos az edzők életében a reális és méltó elismerés, ezért mindenkinek kiosztanám a saját díját. A mai társadalmat nehéz meggyőzni arról, hogy a legfontosabb értékünk az egészségünk” – nyilatkozta a Velvetnek.

A sport csodálatos

Rubint utolsó mondatában lehet valami, hiszen a nézőtérre összegyűlteket nemhogy az egészséges életmódról nem sikerült meggyőzni, de arról sem, hogy egyáltalán érdemes figyelni arra, mi folyik a színpadon Debreczeni Zita és Müller Attila konferálásával. A többek közt év fitneszversenyzőjének, klubjának, edzőjének és csapatának kijáró szobrocskák átadása kicsit olyan volt, mintha zavarná a nézőket, akik próbáltak mindig kicsit hangosan sztorizgatni a múlt hét pénteki eseményekről. A heveny érdektelenség miatt kicsit sajnáltuk is az életműdíjjal kitüntetett Béres Alexandrát, aki így is nagyon meghatódott, és elmondta, hogy a sport csodálatos dolog, és ha újrakezdhetné, mindent ugyanígy csinálna.

A mozgásban rejtőzik a lelki béke

Elvesztette viszont sportdíjszüzességét Szabó Zsófi, aki 2012 legfittebb színésznője lett, amivel egyrészt már többet elért, mint eddigi színészkarrierje során, másrészt ennek köszönhetően valószínűleg még intenzívebben osztja majd meg a világgal, hol és mennyit fut éppen. “Nagy elismerés ez a díj, mert sok színésznőnek van Magyarországon kiváló alakja, de ha azt nézzük, én kimagaslóan sokat tettem ezért. Sokaknak hívtam fel a figyelmét, hogy milyen fontos a sport és a mozgás, és én is ebben találtam meg a békességemet. Amióta sportolok, jól érzem magam, élvezem, amit csinálok. Én nem szerettem ismert lenni, és nem is láttam belőle a kiutat. Megjelentem rendezvényeken, arról beszéltek, hogy épp milyen ruha van rajtam, de arról úgysem fognak beszélni, hogy milyen voltam tegnap Keszthelyen vagy Dombóváron az előadásban. Ezt el kell fogadni, de nem volt az, amiért ezt boldogan viselem. De most a sporttal láttam meg azt, hogy mennyi embert tudok megszólítani így, és kiket tudok támogatni a nevemmel, olyan hátteret ad, amivel sebezhetetlen leszek" – mondta a Velvetnek Szabó Zsófi, aki egyébként ezen az estén kerülhetett volna először egy légtérbe exével, Berki Krisztiánnal, de sajnos a nagy találkozás elmaradt, mert az újabban jó útra tért férfi percekkel a színésznő érkezése előtt hagyta el a helyszínt.

Az esemény eközben olyan csendben folydogált tovább, hogy az már csak keveseknek tűnt fel, hogy itt egy szépségverseny is volt, ahol fényesre mázolt testű, dagadó izmú lányoknak kellett azzal szembesülniük, hogy Magyarország még mindig nem akkora fitneszhatalom, hogy legalább a meghívott celebek egy részét jobban megmozgassa egy tökéletes alakúra gyúrt segg, mint a szomszéd szobában elhelyezett vacsora.