A Való világ 4 győztesét a Budapest Kommunikációs Főiskolára hívták meg vendégelőadónak, ő pedig nagyon komolyan vette a feladatát. Flörtölgetés a diákokkal, kiszólás az újságíróknak, és ami a lényeg: hamarosan rendelkezni fog azokkal az eszközökkel, amik miatt nem lehet róla bármit leírni.

Azt nem tudjuk, mennyire az oktatási reform része, de tény, hogy a Való világ 4-ben leginkább értelmetlen körmondatairól és soha nem lankadó csajozási kedvéről elhíresült Alekosz a Budapest Kommunikációs Főiskolán vendégeskedett pénteken előadóként. Az épp az RTL Klubbal pereskedő férfit az egyik jogi kurzus vezetője, Enzsöl Péter hívta meg, aki mellesleg Alekosz ügyvédje is civilben. Az már az első pár másodpercben kiderült, hogy Alekosz még mindig komolyan veszi a dolgát, ezért jó tanárként le is teremtett minket, amiért kései megjelenésünkkel zavartuk az előadását. Pedig volt mit mondania, például a vele ezek szerint mégsem szakító barátnője, Betty jelenléte ellenére bátran bókolt két szemüveges lánynak, mert szerinte a szemüveg öltöztet, de közben válaszolt is izgalmas kérdésekre.

A jövő reménybeli médiamunkásait három témakör érdekelte: a média háttere, különösen az, hogy mi volt Alekosz legrosszabb tapasztalata. Az igazán nagy tehetségeknek tűnő hallgatók pedig morális kérdéseket is feszegettek: "Miért csinálják ezt az újságírók?" Erre reagálva a valóságshow-hős megemlítette a szexuális kielégületlenséget. Akit a szakma annyira nem érdekelt, azt leginkább az foglalkoztatta, hogy most hogy vannak VV Olivérrel, akivel ugyebár korábban barátok voltak, de most úgy tűnik, mégsem. A diákság egyébként kitörő örömmel fogadta Alekoszt, mint megmondóembert, igyekeztek minden viccen nevetni, ráadásul többük elmondása szerint is tanultak ma valami újat. Mi türelmesen várjuk, mi a következő lépése ennek az oktatástörténeti áttörésnek. Enzsöl Péter nem tervez rendszeresen celebeket hívni vendégségbe, de szerencsére van remény: Alekosznak annyira bejött az előadósdi, hogy nem zárja ki, hogy esetleg más iskolákban is bepillantást nyújt a kulisszák mögé, ezzel pedig nem csak megteremtette a legfölsőbboktatást fogalmát, hanem új dimenzióba terelte a haknizást is.