A győztes amerikai lány plüssruhája végképp meggyőzött minket arról, hogy a Miss Universe egy párhuzamos valóságban játszódik, de legalábbis az időutazás létezik. A Las Vegas-i estély legnagyobb ásza nekünk így sem a bostoni egyetemista Olivia Culpo, hanem a legjobb tízbe bekerült magyar Konkoly Ágnes lett.

Tizenöt éves átok tört meg szerda este Las Vegasban, amikor újra amerikai lányt választottak az univerzum legszebbjének. Az idei Miss Universe a 20 éves Olivia Culpo lett, aki a Bostoni Egyetem másodéves hallgatója, magát pedig egy "csellista nerdnek" tartja – írja a Daily Mail. A koronát a tavalyi győztestől, az angolai Leila Lopestől kapta meg a Planet Hollywood kaszinóban rendezett kétórás ünnepségen (eredetileg a dominikai Punta Canában tartották volna a döntőt, de a gazdasági válság közbeszólt).

A Rhode Island-i Culpo amúgy egy ötgyerekes zenészcsaládból érkezett. Az interjú során megkérdezték tőle, tett-e valaha olyasmit, amit utólag sajnál. Miután elmondta a kötelező köröket, hogy minden tapasztalatból tanul az ember, kimondta a súlyos tettet: ismeretlen okokból és időszakban, de fújt a tesóira. Az is kiderült, a filmezésben képzeli el a jövőjét, gyaníthatóan nem a fővilágosítói szerepkörben. A példaképe Audrey Hepburn, a "nagylelkűsége, intelligenciája és bája" miatt.

Olivia Culpo az estélyis felvonuláson botlott amúgy egyet, de gyorsan helyretette a mozgáskoordinációját, és méltóságteljesen továbblibbent. Végül csak nyert egy halom pénzt, egy rakat ruhát, korlátlan szépségápolási szert és egy New York-i luxuslakást is.

A magyar szál

A műsor kissé időutazásnak is tűnhetett: ha egy szemlélő egy féreglyukon át ideérkezik 1995-ből, fel se tűnt volna neki semmi változás (maximum az okostelefonok). Culpo ruháit ez a fajta retro jellemezte a kék miniruhától, a plüss piros cuccon, a vastag szemöldökön, a kékes szemfestésen át a barbie-san ondolált hajig. (A lenti videón tanúja lehet mindennek, megnézheti a komplett döntőt.)

Mielőtt belesüppednénk a múltba, érdemes megemlékezni a csodáról, amit a magyar versenyző, Konkoly Ágnes véghezvitt: bekerült a legjobb tízbe. Ehhez neki is át kellett menni a kötelező szűrökön: fürdőruhás és estélyi ruhás tipegés, valamint egy mélyinterjú.

A második helyet a fülöp-szigeteki Janine Tugonon, a harmadikat pedig a venezuelai Irene Sofia Esser Quintero kapta. Érdekesség, hogy a tíz döntőbíró egyike a zaklatás miatt támadott Cee Lo Green volt, és hogy csak 18-27 év közötti, hajadon, gyermektelen lányok vehettek részt a versenyen.