Az énekes megtisztelőnek tartja, hogy a Velvet olvasóinak szavazatai alapján ő lett az X-Faktor történelmének legjobb pasija, de mindig tart attól, hogy a külsejét ért kifejezések (mint például az alfahím) a szakmaiság rovására mennek. Vastag Csaba egyébként sem foglalkozik sokat a külsejével, piperkőcnek egyáltalán nem lehet nevezni, bár az öltözködésére odafigyel. Számára a tartalom a fontos, ezt a szemléletmódot igyekszik a dalaival is közvetíteni. Elege van már a gügyögős szerelmes dalokból.

Vastag Csaba lett az X-Faktor történelmének legjobb pasija - legalábbis a Velvet olvasói így szavaztak. A második helyezett Takács Nikolas lett, és a voksok alapján Gyurcsík Tibor került még a képzeletbeli dobogóra. A Velvet megkeresésére a győztes úgy reagált, köszöni a szavazatokat, megtisztelve érzi magát, mindezek ellenére inkább a zenére szeretne fókuszálni.

A szakmaiság rovására is mehet, ha valaki jó pasi 

"Nem igazán foglalkozok a külsőmmel, az az igazság, ez nem központi téma nálam" - magyarázta Vastag Csaba. "A ruhákat mindig is szerettem, mindig is fontos volt számomra, hogy a nekem tetsző stílusban mutatkozhassak, de többet nem igazán teszek hozzá: egy jó farmer és egy jó felső, ennyi." Az énekest a CKM és a Joy szavazói megválasztották 2011 Álompasijának, sok esetben pedig alfahímként emlegették, amit Vastag kissé felemás érzésekkel fogadott. "Ha ez a szakmaiságunk rovásra történik, akkor semmiképp nem örül neki az ember. Ha csak poénkodnak, kedveskednek egy ilyen kifejezéssel, akkor nincsen semmi probléma. Ettől függetlenül számomra ez furcsa dolog. A küllem azért nem annyira fontos, mert elég gyorsan változik. Az emberek megöregednek, szerintem pontosan ezért nem érdemes erre fókuszálni, hanem valami tartalmasabb dolgot csinálni."

Az X-Faktor-győztes egy lemez készítésén foglalatoskodik már jó ideje. Azt még nem tudja, mikor végeznek, de azt reméli, a közeljövőben már előrukkolhatnak az új albummal. Mindemellett az Ugye, érzed című új dalunk népszerűsítésével foglalkozik, illetve igyekszik eleget tenni a felkéréseknek, amiből azt mondja, van bőven. "Nagyon jó dolog, hogy végre van kinek és van miért csinálni. Pont ezért én nem is nagyon szoktam pihenni, kihasználok minden percet a napból, ami sajnos csak 24 órából áll. Ennek következményeként csak 3-4 órát szoktam aludni naponta, de ez így volt régebben is, ez nem egy új dolog. Este már alszik mindenki, mire végzek, reggel még alszik mindenki, amikor felkelek, így alig várom, hogy felébredjenek, hogy tudjunk beszélgetni."

Hozzátette, a visszajelzések szerint jó zenéket írnak, jó számaink vannak. Ezért is tartja fontosnak, hogy a dalainknak legyen értelme. "Éppen elég „gyere vissza hozzám, térden csúszva könyörgöm” szövegű slágerek születtek már. Mi igyekszünk valamiféle gondolatmenetet is belecsempészni. Persze, mi is írtunk szerelmes dalokat és szokványos gondolatmenetűeket is, de törekszünk az objektív dolgokra, és arra hogy minél több olyan dal szülessen ami mélyebb tartalommal szolgálhat" - magyarázta Vastag Csaba.