2012-ben sem lazíthattak a hírességek szülészei sem külhonban, sem itthon. Az évet nem más nyitotta, mint Beyoncé lánya, akinek világrajöttét csomó rejtély övezte, de volt még pár döbbenetes várandósság. Persze most már az egész világ Vilmos herceg és Katalin hercegné születendő gyermekére figyel.

A tavalyi év sem volt semmi, hiszen ekkor született meg Victoria Beckham lánya, és ekkor adott életet ikreinek Mariah Carey is, de már január elején sejteni lehetett, hogy 2012-ben sem lesz okuk panaszra azoknak, akik rajonganak a celebgyerekekért, hiszen világra jött Blue Ivy Carter, Beyoncé Knowles és Jay-Z lánya. Bár sokan úgy gondolták, hogy ő a sátán küldötte, ezt azóta sem bizonyította be senki, de az biztos, hogy egy marihuánafajta már az ő nevét viseli, ez is valami.

Lány!

De nem Blue Ivy az egyetlen lány, akit híres szülei bizonyára iszonyatosan el fognak kényeztetni. Jack Osbourne kislánya, Pearl már címlapot kapott, néha bemegy dolgozni apuval, és ha elég nagy lesz, otthon tanulhat majd. Pár nappal később végre Jessica Simpson is megszülte lányát. Bár az énekesnő nehezen tudott megszabadulni a terhesség alatt felszedett kilóktól, Tori Spelling nyomdokaiba lépett, és a szülés után kicsivel ismét teherbe esett.

Robbie Williams sem tartozik a szívbajos hírességek közé, ő már két nappal lánya születése után posztolt egy közös félmeztelen fotót. Apuci második peluscseréje... „Teddy második napja a bolygón” – állt a kép alatt. Drew Barrymore kicsit óvatosabb volt, ő egy hetet várt azzal, hogy bejelentse, igen, megszületett lánya, Olive Barrymore Kopelman. Persze van, hogy nem a szülők mesélnek az új jövevényről, hanem „jóindulatú ismerősük”. Így derült ki, hogy Chris Hemsworth-nek meg kell tanulnia angolul, ha majd kommunikálni akar lányával, valamint az is, hogy Sienna Miller lánya a Marlowe Ottoline Layng Sturridge nevet kapta.

Fiú!

És most következzenek az elsőszülött fiúk. Nem kis megdöbbenést váltott ki az év első felében, hogy Snookie, a Jersey Shore legapróbb, legbotrányosabb szereplője gyereket vár. Nyáron meg is született Lorenzo, akit először csak egy kicsit mutatott meg a világnak, majd nagyon, és az is kiderült, hogy a tervek szerint meg sem áll négy gyermekig. Hasonlóan nagy meglepetés volt az is, hogy Adele is várandós, hiszen barátjával tavaly télen ismerkedett össze. Az énekesnő júniusban jelentette be, hogy gyermeke lesz, és októberben meg is született a fia, de Peaches Geldof sem vacakolt sokat, az eljegyzés és az esküvő között adott életet fiának. Velük ellentétben Megan Foxnál nem volt olyan nagy breaking, hogy gyerekvállalásra adta a fejét. A színésznő természetesen végig jó nő maradt, és fia születése után irtózatos tempóban fogyott.

Egynél nem állunk meg!

Akárcsak tavaly vagy azelőtt, 2012-ben is bőven voltak olyan sztárok, akik már tudják, hogy milyen szülőnek lenni, és úgy döntöttek, egy gyereknél nem állnak meg. Ott van például Robert Downey Jr., Pete Doherty, Andrea Boccelli, Rob Schneider, Guy Ritchie vagy Bruce Willis, aki Magyarországnak is megmutatta legkisebb lányát. Ami pedig az ismert nőket illeti, Jennifer Garner és Melissa Joan Hart immár háromgyermekes anyuka, Alyson Hannigan másodszorra is egy kislánynak adott életet, míg Kourtney Kardashiannek és Gisele Bündchennek most már egy fia és egy lánya van, Reese Witherspoonnál pedig a fiúk vannak többségben. Persze még egyiküknek sem sikerült leköröznie Tori Spellinget, aki négyszeres anya.

Hazai helyzet

Az itthon született celebgyerekek felsorolása is igen hosszú, és előre is elnézést kérünk azoktól, akik esetleg kimaradtak volna. A sort Rogán Antal fiával kezdjük, hiszen ő januárban látta meg a napvilágot. Őt Szorcsik H. Viktória gyermeke követte a sorban, majd Nkuya Sonia, Schell Judit és Dobó Kata változtatott a nemek arányán. Gryluss Dorka viszont egy fiúval bővítette a celebgyerekek táborát, és később Dombovári Vanda és Csifó Dorina is csatlakozott a fiús anyukák csapatához.

A férfiak közül többen is (Héder Barna, Szántó Dávid, Czutor Zoltán) sokadjára tapasztalhatták meg, milyen, ha újabb taggal bővül a család, míg Száraz Dénes, Tihanyi Tóth CsabaÉden Levi és Király L. Norbert egyelőre csak az első gyermeknél tart.

A sort egyelőre Ebergényi Réka zárja, aki december elején hozta világra kislányát. Akárcsak oly sok híresség, a szülés előtt még ő is bevállalt azért egy kis meztelenkedést, sok modelltől – például Alessandra Ambrosiótól – eltérően ő nem siet vissza a kifutóra.

Előrejelzés

Az biztos, hogy a celebszülészeknek jövőre is lesz ám dolguk, hiszen bőven akad olyan híresség, aki csak 2013-ra várja gyermekét. Azt pedig már előre meg tudjuk mondani, hogy ki is lesz az év celebbabája. Igen, kitalálták, Vilmos herceg és Katalin hercegné első gyermeke. Sajnos egyelőre még nem bővelkedünk a jó hírekben, hiszen Katalint olyan súlyos rosszullétek gyötrik, hogy kórházba kellett vinni, majd jött a telefonhívás, ami egy ember életébe került. Mi persze egy emberként drukkolunk, hogy most már minden a lehető legjobban alakuljon!

Hazai viszonylatban mindenképpen Ördög Nórát és születendő gyermekét kell kiemelni. Bár ő is azok közé tartozik, akik nehezen ismerték be, hogy anyai örömök elé néznek, a háttértörténetet ismerve ez teljesen érthető. Nyilatkozatokban állítólag nem fogunk bővelkedni, de újabb gratulációcunamira számítunk.