Lassan már csak elvétve akad műtetlen celeb a magyar híresuniverzumban, idén például VV Éva, Tóth Gabi és Szecsődi Kari is szilikonoztatott. A listában olyanok is akadnak, akik kisebbre cseréltették az implantátumukat. Az új vagy a régi külsejükkel néznek ki jobban?

Az előző évben jóval szaporábban keletkeztek reklámalapú szilikonmellek, hét hónap alatt például hét új pár is született, de akadtak plasztikai műtétek a magyar celebvilágban a fennmaradó öt hónapban is. 2012-ben viszont valahogy nem volt akkora sláger a reklámmell: vagy a nagyobb mellre vágyó híresemberek fogytak el, vagy a plasztikai sebészek unták meg a barteroperációkat. A szándék persze így is többekben megvolt: az X-faktoros Kocsis Tibor például elálló füleitől tervezett megszabadulni, a szintén zenész Muri Enikő meg állítólag az anyajegyeitől – de aztán ezekről annyira nem érkezett hír, hogy valószínűleg nem is lett semmi a beavatkozásokból.

Így már jól érzik magukat

VV Baukó Éva viszont nemcsak tervezgetett: hosszú-nyűgös huzavona után megcsináltatta a reklámmellét, és a karikáit is eltüntette. A plasztikai műtét azért csúszott, mert kicsit beteg volt – és ez alatt, magyarázta nagyon, nem az ivást értette. Most már állítólag elégedett magával (vagyis a pasija nem örül az ilyen jellegű megoldásoknak) a Való világ 5 játékosa, VV Veronika, na de ehhez kellett egy botox nemrég, előtte meg egy orrplasztika. Az előtt meg sok más, például műmell és szájfeltöltés. De mekkora szerencse, hogy nem szépségfüggő.

Az exmegasztáros Tóth Gabi elmondása szerint évek óta gondolkodott azon, hogy megoperáltassa-e magát, aztán végül arra jutott, mindegy, hogy ki mit gondol róla, ő úgy érzi jól magát, ha van melle. Így aztán 350 köbcentis, csepp alakú implantátumokat kért a testébe, amit aztán büszkén vállalt is. A 24 éves énekesnő erős imidzsváltáson ment át: a haja színe és hossza is változott.

A kisebb mell korral jön

Kinek áll a legjobban a változás?

A börtönviselt Zalatnay Sarolta 2006-ban látott hozzá a mellkisebbítéshez: 570 köbcentis implantátumait először 400-asra cseréltette, 2010-től pedig azt szajkózta, ez is nagy, még kisebbet szeretne. Orvosa, dr. Krasznai Zsolt két év után egyezett bele az újabb operációba, a szilikont idén júniusban műtötték ki Zalatnay Saroltából, és cserélték kisebbre, kétszáz köbcentisre, amit az énekesnő már nem érez aránytalannak a testéhez képest. És szorgalmasan edz velük, mert most már tud.

Az 59 évesen házasodó Szűcs Judit Zalatnay Saroltához hasonlóan túl nagynak érezte a mellét, és a mellkasán viselt súlytól a háta is fájt, ezért 2012 elején ő is kisebb szilikont rakatott a testébe. Az énekesnő évekig a veszélyes francia implantátumot, a PIP-et hordta a szervezetében, amiről utóbb azt mondta, hátborzongató belegondolni, hogy egy ilyen anyagot cipelt magában.

Plusz egy

A lista utolsó versenyzője a volt megasztáros Szecsődi Kari, aki 2011 végén közölte a világgal transzneműségét. Szecsődi a coming out után a Velvetnek adott interjújában azt mondta, megkönnyebbült attól, hogy vállalta identitását, amit úgy fogalmazott meg: "nem fiú, nem lány, nem hetero, nem biszex, nem meleg, csak én." A részleges nemátalakító műtétre idén májusban szánta el magát, addigra már a hormonkezelést is megkezdték nála. Szeptemberben aztán ötszáz köbcentis implantátumokat kapott. A beavatkozás után azt mondta, kisebbel nem ment volna semmire, mert túl széles a háta. A hivatalosan még mindig férfinevet viselő Szecsődi azóta párra lelt.