Első blikkre arra gondolhatnánk, egy civil és egy rivaldafényben élő celeb párkapcsolata nem lehet tartós különböző életvitelük miatt. Ám az általunk fellelt példák azt mutatják, az átlagos párok életét is megkeserítő problémák hatnak ez esetben is: kihűl a lamúr, nem szereti a gyerek az új pótpapát, vagy épp a másik fél nem törődik a családdal. A listában Demcsák Zsuzsáék mellett Antal Tímeáék és Szőke Zoltánék is feltűnnek.

Biztos vannak olyan civil emberek, tanárok, pékek, ügyvédek, postások és humán erőforrás-menedzserek, akiknek nagy álmuk, hogy egyszer a sors összehozza  őket egy igazi hírességgel. A legtöbbjük álmai között persze – beállítottságtól függően – egy izmos férfiszínész vagy egy csöcsös énekesnő szerepel, de egy hétköznapi topmodellt is elfogadnának bármikor. Pedig a problémák sokszor hasonlóak, mint a civil-civil kapcsolatokban.

Antal Tímea távolság miatt, Jáksó ki-tudja-miért szakított

Amikor valaki ismertté válik, gyakran a párkapcsolata is véget ér, így járt az x-faktoros Antal Tímea is. A szakítást azzal magyarázta az erdélyi versenyző, hogy eltávolodtak egymástól az utóbbi időben. "A magánéletünk nem éppen olyan irányt vett, mint amilyet terveztem korábban. Igaz, az érzelmek nem változtak bennünk. Mégis megfogalmazódott, hogy kell egy kis szünet, így nem tudjuk folytatni" – mondta a Blikknek Antal december elején, pedig korábban még úgy nyilatkozott, nagyon reméli, hogy a verseny után ismeretlen vezetéknevű Zolija is Budapesetre költözik, és boldogok lesznek, amíg. Hát aztán nem.

 

Október végén Jáksó László tévés és rádiós műsorvezető jelentette be, hogy három év után lezárta a kapcsolatát civil foglalkozású Évájával, pedig addigra már a lány kezét is megkérte. Jáksó egy szépségversenyen ismerte meg időközben múlt idejűvé lett csaját, akivel gyereket is tervezett. Volna. A műsorvezető azt mondta, a kapcsolatnak nem egy harmadik miatt lett vége, és amikor a szakításról nyilatkozott, nem volt senkije. Egyúttal megfogadta, többé nem számol be a magánéletéről.

 

A barátok közt Berényi Miklósa, Szőke Zoltán 22 éve nősült meg, szülőföldjéről, a Vajdaságból választott asszonyt magának, majd az esküvő után elvégezte a színművészetit,aztán Zalaegerszegre költözött feleségével. Mindketten a Hevesi Sándor Színháznál kaptak állást: Szőke a színpadon állt, felesége, Laki Anikó volt a színház stúdiósa. Zalaegerszegen születtek meg fiaik is. Aztán szerepet kapott a Barátok köztben, ismert lett, és örömmel nyilatkozta le a színes lapoknak, hogy ő aztán nagyon boldog házasságban él. Aztán ősszel kiderült, hogy tönkrement a házassága, és az is, hogy a válás oka egy harmadik fél. Az elvált, kétgyerekes nő állítólag Szőke diákkori nagy szerelme, akivel az osztálytalálkozón találtak újra egymásra. Kapcsolatukat állítólag sokáig titkolták; csak akkor derült ki viszonyuk, amikor a felesége rákérdezett. Szőke azóta elköltözött otthonról.

 

A friss esetek között van a műsorvezető Demcsák Zsuzsáé is, akinek a kapcsolata Kiss József vállalkozóval veszekedéssel indult 2004-ben. Férjét a Koszi-klán nevű bűnszervezet kapcsán is kikérdezték. Házasságukból két gyerek született, de a férj állítólag nem foglalkozott eleget a családjával, ezért Demcsák már az év elején is külön költözött tőle egy időre. Végül ősszel döntött a válókereset beadása mellett.

 

Bálint Antónia és Földesi-Szabó László ügye mint mindig, most is aktuális. A volt rendőrrel 2006 őszén jött össze Bálint, aki teherbe is esett Földesitől, akitől Lilien nevű lánya született. 2007 tavaszán Földesit letartóztatták az Egymásért Egy-másért Alapítvány körüli ügyek miatt, és innentől egyre jobban megromlott a kapcsolatuk. 2008-ban szakítottak, onnantól fogva pedig folyamatos sárdobálás ment közöttük, egészen idén novemberig, amikor is az exrendőr megkezdte hatévnyi börtönbüntetését. Így Bálintnak nem kell attól tartania, hogy a férfi magához veszi a gyereket.

 

Kiszel Tünde magánélete szerencsére nem szokott ilyen szomorú fordulatokat venni. Kiszel hódolóit életkortól függetlenül választja ki, a legfrissebb, Martin, 25 éves, szerepelt Cristofel legújabb alkotásában, és amúgy meg a Való világ 6-ba vágyik. 2006-ban is nagyot robbantott, amikor a szintén jóval fiatalabb Kondor Csabával állt össze. Ennek a kapcsolatnak is vége szakadt idővel, és Kiszelnek akadt egy idősebb lovagja is, Szabó Károly. Közben persze több szerencsés civillel hírbehozták, így az olasz Luigival, a festőművész Hörcher Lászlóval, a programozó matematikus Sebestyén Hunorral, egy másik festővel, Kakucsi Csernák Zoltánnal.

 

Liptai Claudia sokáig épp arról volt híres, hogy ismert emberekkel hozza össze a sors. 2006-tól 2009-ig Gesztesi Károly színész felesége volt, tőle születt Panka lánya is. Válásuk után nem celebbel, de ismert emberrel állt össze Liptai: Daróczi Dávid akkori kormányszóvivővel élt együtt 2009-től Daróczi 2010-es öngyilkosságáig. Pár hónappal később már randizgatott egy férfival, majd 2011 közepére egyértelművé vált kapcsolata a Mokka nős szerkesztőjével, B. Péterrel. Ők 2012 júliusában szakítottak azon prózai okból, hogy Liptai lánya nem jött ki jól anyja új választottjával.

 

Persze a celeb-civil kapcsolatok működőképesek is tudnak lenni, részben azért is, mert Magyarországon nincsenek akkora világsztárok, akik húsz méterrel a föld fölött járnak. Egyik világsztárunk, a topmodell Mihalik Enikő éppenséggel az a földönjáró fajta, aki jelenleg is egy békéscsabai sráccal kavar, és bátran smárol az Erzsébet téren.