Régi téma, de mindig rossz szembesülni azzal, hogy ameddig például Románia rendszeresen hoz össze nemzetközi popzenei sikereket, addig Magyarországnak még egy egyslágeres előadó sem jön össze soha. Az MTV már külön összeállításban foglalkozik vele, hogy milyen király dolgok történnek a Balkánon, de Magyarország valahogy mindig kimarad, pedig hát itt is zenélnek emberek. Na de ha mi dönthetnénk el, akkor kinek adnánk meg a nagyobb hírnevet? Egy, ha semmi esélye nincs, öt, ha már most nemzetközi szint.

Hangmás

Az a new wave-es, mostanában kicsit szintipopos zene, amit a Hangmás csinál, tök jól fut külföldön most is. Ráadásul vannak emlékezetes refrénjeik, és van elképzelésük, mit kell csinálnia egy zenekarnak a színpadon. Bár itt lehetnek gondok a magyar szöveggel, hiszen a mélyérzésű fiatalok szeretik érteni, pontosan mi a baja a zenekarnak, de ezen biztos lehetne változtatni.

Mohamed Fatima

Bár a Voice-ból kiesett, vitathatatlanul a legjobb hangok egyikéről van szó, elég csak meghallgatni a Gangster's Paradise átértelmezését, amiben még az is kiderült, hogy a Fekete Vonat óta MC-zni is megtanult vállalhatóan. Kellene neki egy jó dalszerző, mert a saját dalában már közel sem tűnik elég erősnek, lehetőleg külföldről, mert a szokásos hazai zeneipari munkásoknak úgy tűnik, még mindig nincs róla fogalmuk, mi különbözteti meg a jót a szartól.

Speak

Megdöbbentő, de az utóbbi időben valószínűleg Speak az egyetlen előadónk, aki szabad szemmel is látható nemzetközi karriert futott be. Nyilván ő sem azért, mert olyan magas minőséget tett le az asztalra, de a magát rappernek gondoló férfi különleges hunglish nyelve annyira megfogta az internetet, hogy sokáig ő volt a Youtube legnézettebb magyarja. Ennek köszönhetően a mai napig több külföldi számára is ő Puskás Ferenc mellett a legérdekesebb magyar. Végül is van tapasztalata, miért ne nevethetnénk ki megint?

The Carbonfools

Az angolul éneklő Carbonfools több vélemény szerint olyan, mintha a Compact Disco valamivel bevállalósabb lenne, ami már pont elég is ahhoz, hogy ne lógjon ki nagyon a nemzetközi piacról sem. Nagy előnye a zenekarnak, hogy a frontember, Fehér Balázs még mindig nagyon jóképű férfi, aminek köszönhetően a hazai tinilányokon túl is benedvesíthetne pár bugyit.

Wörös

A román O-Zone egy nyárig tartó sikere nagyban köszönhető annak is, hogy a világ nagyrésze egyáltalán nem értette a szöveget, ezért egzotikusnak tűnt amellett, hogy lehetett rá hülye mozgással táncolni. Hát ki lenne alkalmasabb erre, mint a Grófóék környékéről érkező Wörös felejthetetlen 2 Grammja, ami külön meglepne minden lelkes fordítót, amikor kiderül, milyen rebellis szövege van. Erre biztosan elindulna a tánc a legmenőbb londoni klubokban is!