Mennyire számít sznobságnak, ha csak azért nem veszünk meg egy parfümöt, mert az egy celeb nevét viseli, nem pedig egy neves tervező márkája virít rajta? Akkor is használna egy Mariah Carey parfümöt, ha tetszik az illata? Vagy az már annyira ciki, hogy inkább nem? Szavazzon!

Mintha sokak számára degradáló lenne több tízezer forint alatt parfümöt vásárolni, pláne akkor, ha az egy celeb nevét viseli. Nagy valószínűséggel az illat megihletői sem fújják be magukat a róluk elnevezett parfümmel, akkor nekünk miért kéne? De ha mégis elhiszi nekik, hogy ezt használják, és ön mindenképpen az imádott sztárra akar hasonlítani, adunk pár tippet, hogy mik közül válogathat.

Lady Gaga – Fame

A legfrissebb sztár-parfümöt a többször is koncert közben hányós énekesnő a Guggenheim Múzeumban mutatta be, viszonylag teátrális keretek közt. Óriási parókában, hintóval, kigyúrt férfiakkal szado-mazo szerkóban. Ha önnek bejön ez a stílus, és szeretne egy picit Lady Gagára hasonlítani, a parókák és az iszonyatosan magas cipők mellé már csak a 'Fame' nevet viselő parfümjét kell beszereznie, ami az üvegen olvasható leírás alapján Belladonna könnyeiből, tigrisorchidea összetört szívéből, tömjén fekete fátylából, porított sárgabarackból, a sáfrány esszenciájából és mézcseppekből áll.

Nicki Minaj – Pink Friday

A színes hajáról és óriási seggéről híres énekesnő is piacra dobta parfümjét, mert egy sztár nem lehet sztár saját illat nélkül. Minaj Lady Gagával ellentétben kisebb felhajtással, és kevésbé prominens helyen, a Macy's áruházban reklámozta parfümjét, a Pink Fridayt. Az üveg hasonlít a Gaultier-től megszokott parfümökre, de ennek ott van a tetején Nicki Minaj arany feje rózsaszín hajjal is. Ha ön is vattacukorszagú és nagyseggű akar lenni, fújja magára Minaj parfümjét, ami bódítóan virágos, pézsmaszagú, rózsaszín virágos, vaníliás, csillaggyümölcsös, olasz mandarinos, karamellizált körtés, szedres és málnás. Vagyis kicsit sok, mint ahogy Nicki Minaj is.

Mariah Carey

Mariah Careynek egy egész sorozata van a már csomagolás alapján is émelyítő parfümökből. Mindegyik pillangós, és mindegyik nagyon cukorkaszínű. De nézzük például a Lollipop kollekcióból a Vision of Love nevet viselő illatot. Külsőre nagyon pink, és valószínűleg belül is az, hisz – ahogy az oldal írja – ezt az illatot a francia macaron és a lila jázmin inspirálta, vagyis biztos, hogy garantált a cukorkaszag. Ha pillangókat akar vizionálni maga körül, miközben egy rózsaszín lányszobában sírdogál és a Without You-t énekli, fújja be magát Mariah Carey parfümjeivel.

Justin Bieber – Someday

A férficeleb, aki női parfümöt ad el a saját nevével. Pont emiatt érthetetlen kissé a célcsoport. Akkor ezek szerint a rajongó tinilányok Bieber-szagúak lehetnek? Vagy olyan illatuk lesz, amire Bieber mozdul? A parfüm a borzasztóan ötletes Someday nevet kapta, és az üvege mintha kissé hasonlítana Marc Jacobs Lola nevű parfümjének üvegére. Ha mindenképpen tetszeni akar Biebernek, spriccelje be magát a mandarinos, körtés, piros gyümölcsös, jázminos, vaníliás, pézsmás illattal, így az összetevők alapján akár Nicki Minaj is lehet önből.

David és Victoria Beckham – Intimately Beckham

Volt női-női parfüm, és férfi-női parfüm, akkor legyen itt egy parfümpár, amit a borzasztóan szerelmesek fújkálhatnak egymásra. Beckhamék nagyon intim pozitúrákkal reklámozták a hat évvel ezelőtt megjelent illatukat, de úgy néz ki, ez csak a férfiak körében volt sikeres, ugyanis David Beckham illata jobban fogyott, és kevesebb bő akart úgy illatozni, mint az egykori Spice Girls-tag. Ha olyan nőt akar magának, mint Victoria Beckham, fújjon magára szantálfás, kardamomos, grapefruitos, szerecsendiós és csillagánizsos pacsuli illatot. Ha pedig izmos focistákat akar meghódítani, illatozzon, mint egy rózsás, vaníliás, pézsmás, liliomos tubarózsa, és garantált lesz a siker. Vagy nem.

Melyik magyar celebnek legyen saját illata?

Egyelőre nem tudunk róla, hogy magyar celebek rendelkeznének saját illattal, leszámítva azt az állítólagos üvegcsét, amit kifejezetten Szíjj Melindának készített el egy rajongója. Viszont most eljátszhat a gondolattal, hogy melyik magyar sztár szagát viselné magán a legszívesebben, ki az, akinek mindenképpen parfümöt kéne gyártania? A Sugarbird-lányok bármelyike, esetleg Gáspár Győző, Fekete Pákó, vagy Lola, akinek már így is tökéletes parfümneve van? Szavazzon!