Bódi Sylvi spiccben alszik a rúdtánc miatt

2013.01.16. 17:38
Amióta hazajött a szörftáborból, a modell sokkal intenzívebben jár rúdtáncra, akár heti négy-öt edzést is bevállal. Bár edzői nyomják a versenyzés felé, Bódi Sylvi még nem döntötte el, akar-e versenyszerűen foglalkozni új hobbijával. Mindenesetre nagyon élvezi, sokszor álmában is rúdtáncol, de legalábbis spiccben alszik.

„Engem nem a bárokból eredő, vetkőzős-enyelgős, ún. glamour vonal érdekelt, hanem az akrobatikus fitnesz jellegű, amiben így is vannak nagyon nőies, kecses mozdulatok” – beszélt a Velvetnek új függőségéről, a rúdtáncról Bódi Sylvi modell. A sportág szigorúan erotikamentes változata akkor kezdte el jobban érdekelni, amikor eljutott hozzá, hogy akár még olimpiai versenyszámmá is válhat, októberben pedig vett is néhány órát.

Hajlékonyág, egyensúlyérzék

„Utána elutaztam a szörftáborba, de amióta hazajöttem, heti négy-öt alkalommal járok egy-másfél órás magánedzésekre, és azt hiszem, szerénytelenség nélkül mondhatom, elég jól haladok. Már olyan gyakorlatokat is meg tudok csinálni, ami másnak talán hosszú hónapokba telne, de nekem azért sok előnyöm származik a szörfből, a gyerekkori versenytáncból, sportból és balettből is” – ezeknek köszönhető például a hajlékonysága és az egyensúlyérzéke is. Na meg, hogy bízik a saját testében.

Bódi Sylvi azt mondja, új dimenziókat nyitott meg számára a rúdtánc: elég nagy boldogsággal tölti el, hogy olyan elemeket is meg tud csinálni, amiket eddig legfeljebb filmekben vagy videoklipekben látott. „Kitűztem magamnak néhány gyakorlatot, és amíg azokat meg nem csinálom, addig biztosan nem állok meg” – jelentette ki a 31 éves glammodell, és hangsúlyozta, mindig olyanba fog bele, ami kihívás számára. „Szeretem a kihívásokat, ez is az számomra, ráadásul általa megismerem a saját személyiségemet, a határaimat” – magyarázta, majd azt is, a rúdtánchoz bőven kell erő-izom, néha még őt is meglepi, milyen testrészeiben jelentkezik izomláz.

Izomláz a tenyérben

„A fenék, a láb, a hasizom egyértelmű, a spicc miatt feszül minden. De azt például nem gondoltam volna, hogy az alsó karomban vagy a tenyeremben izomlázam lesz” – mondta Bódi. Tanárai tehetségesnek gondolják, ezért hajtják a versenyzés felé, ő azonban még nem döntötte el, ennyire komolyan akarja-e űzni a rúdtáncot. „Nem a verseny az elsődleges cél, sokkal inkább az, hogy élvezem. Új irányt adott az életemnek, és alig várom, hogy menjek a következő edzésre. Éjszaka eleve nagyon nehezen tudok elaludni, mert a koreográfián gondolkodom, aztán van olyan, hogy azt veszem észre, amikor felébredek éjjel, hogy spiccben alszom.”

Bódi Sylvinek ugyan nincs ilyen gondja, de azt mondja, ez a sportág jó dopping lehet azoknak a nőknek is, akik önbizalomhiányban szenvednek, a kecses, könnyed mozdulatok, a sikerélmény ugyanis egészen biztosan növelik a magabiztosságot.