A színésznő gyertyafényes kádfürdőzéssel gyújtotta fel a Broadwayen található otthonát. Lángoló lakását háromnegyed órán keresztül oltották a tűzoltók, senkinek sem esett baja. Itthon ritkán történik ilyesmi, de az élet mindig produkál érdekességeket.

Heather Graham (színésznő) a hétvégén úgy gondolta, nincs is jobb egy gyertyafényes kádfürdőnél. A gyertyái pedig úgy gondolták, nincs is jobb a száraz, éghető textileknél. Így esett, hogy 185 négyzetméteres, manhattani lakása úgy kigyulladt, mint a sicc – tudósít a New York Post.

A romantikusan odakészített gyertyák a New York-i tűzoltók elmondása szerint a szertehagyott ruhákon kezdtek el terjedni, helyi idő szerint este tíz körül. A szakértők háromnegyed órán keresztül oltották a tüzet. Úgy tűnik, senki sem sérült meg, Graham pedig az oltás után rögtön visszatérhetett otthonába, és persze nem kommentálja az esetet. Alsó szomszédja, Zach Braff sem, akivel amúgy a Dokik (Scrubs) című sorozatban játszott együtt.

Ehhez azért elég hülyének kell lenni

Hajdu Márton tűzoltó százados, a katasztrófavédelem szóvivője a Velvetnek elmondta, gyertás, mécseses balesetek Magyarországon inkább a karácsonyi időszakban történnek. „Extrém eset, hogy egy gyertya a fürdőszobában okoz tüzet, de hát az élet mindig produkál érdekességet." Általában azt tanácsolják, hogy éghető anyagok, textíliák ne legyenek nyílt láng közelében, szóval elég óvatlannak kell lenni ahhoz, hogy ilyesmi történjen. „Az adventi koszorú alá például sokan szoktak rakni fémedényt, azt pedig egy rojtos terítőre teszik. Nem gondolnak arra, hogy a macska, a kutya, vagy a gyerek meghúzza a rojtot, a koszorú pedig leeshet, és meggyújtja a szőnyeget."