Gondolta volna, hogy Ewan McGregor nagybácsija a Csillagok háborúja egyetlen mindent túlélő pilótája? Vagy hogy Kanada szinte összes hírességének köze van egymáshoz 400 évre visszamenőleg? És Jamie Lee Curtis kapcsolata a Psychóval? Öt meglepő rokoni kapcsolat.

Jamie Lee Curtis és Janet Leigh

Azt mindenki tudja, hogy Jamie Lee Curtis Tony Curtis lánya, de azzal jóval kevesebben vannak tisztában, hogy a színésznő édesanyja Janet Leigh. Ha így nem ismerős, segítünk: Leigh-nek mindössze pár másodperc is elég lett a halhatatlansághoz, mivel az ő torkából jött ki a klasszikus Psychóban az a fürdőszobai sikoly, ami azóta is először jut eszünkbe, ha szóba kerül a film. Curtisre egyébként elmondása szerint sokkal nagyobb hatást tette a későbbiekben is leginkább horrorokban feltűnő anyja, a középső nevét is azért használja, mert az hasonlít hangzásában a Leigh-re.

Justin Bieber, Ryan Gosling, Avril Lavigne és Celine Dion

Azt igazán nem állíthatjuk, hogy együtt nőttek fel, de valami nagyon gyanús Kanada hírességei között: Justin Biebernek, Ryan Goslingnak, Avril Lavigne-nek és Celine Dionnak is 400 éves rokoni kapcsolata van egymással. Bieber és Gosling tizenegyed-unokatestvérek, Lavigne pedig tizenketted-unokatestvére az előbbieknek. Az őrület még nem áll meg itt: Bieber tizedunokatestvére nem más, mint a szomorkodó ötvenes nők legnagyobb kedvence, Celine Dion!

Oláh Gergő, Radics Gigi, Gáspár Laci és Gáspár Győző

A magyarok közt is van ám megfejthetetlen rokoni kapcsolat: szinte bombaként robbant a hír, miszerint az X-Faktorban feltűnt Oláh Gergő rokona a Megasztárban feltűnt Radics Giginek, és a szintén a TV2 tehetségkutatójában feltűnt Gáspár Lacinak. Ez utóbbival másodunokatestvérek is, Radics pedig egyenesen unokatestvére Oláhnak. Ebbe a képbe jött Gáspár Győző, aki szerint az énekes szintén rokona, de ezt a másik érintett erősen tagadja, úgyhogy mi már nem is értünk semmit a szövevényes rokonságból.

Ewan McGregor és Denis Lawson

Újra egyértelmű kapcsolat: a drogost, meleg szeretőt és Obi-Wan Kenobit is ugyanolyan minőségben alakító Ewan McGregor rendelkezik egy geekek közt nagy népszerűségnek örvendő nagybácsival, Denis Lawsonnal. A férfi azon kevesek egyike, aki mindhárom eredeti Star Wars-részben szerepelt, Wedge Antillesként. Ő azért különleges a rajongók számára, mert az egyetlen lázadó pilótáról van szó, aki mindkét Halálcsillag-támadást túlélte. “Ha ő nem lett volna színész, biztos, hogy soha nem gondoltam volna rá, hogy én is azzá válok” – fejezte ki elismerését ír rokona felé McGregor. Pedig neki már van Star Wars akciófigurája, Lawsonnak pedig még az se jutott.

Bujtor István, Latinovits Zoltán és Frenreisz Károly

Némileg közismertebb rokoni kapcsolat ez, de sokakat meg lehet még vele lepni, hogy az ország Ötvös Csöpije a Metróban, a Skorpióban és az LGT-ben is megfordult Frenreisz Károly, édestestvére volt, illetve féltestvérük az 1976-ban elhunyt színészlegenda, Latinovits Zoltán. Ezzel jó eséllyel el is vitték a leghíresebb hazai rokonságnak járó címet.

Fekete Pákó és VV Jerzy

Pákó akkori csaja nővérének a volt férjének az új csaja VV Jerzy nővére. Ízlelgessük ezt a rokoni kapcsolatot kicsit. Nem meglepő, ha nem látják ebben a rokoni szálat, de szerencsére Fekete Pákó látta, és el is magyarázta Terry Blacknek 2011-ben, aminek alapján mi meg tudtuk csinálni a tényfeltáró ábrát.