Vanessa Hudgens és Selena Gomez két másik Disney-színésznővel játszik egy olyan filmben, amit az idei év egyik nagy dobásának szánnak. Főiskolás lányok bikiniben a tavaszi szünet közepén, alkohol, drogok és fegyverek közt: röviden összefoglalva erről szól a Spring Breakers.

Mint ahogy arról már hírt adtunk, tavaly sikeresen leforgatták a minden bizonnyal óriási művészi értékekkel bíró Spring Breakers című filmet, amiben az eddigi leginkább Disney-gyártású filmekből ismert színésznők szerepelnek. Harmony Korine filmje a tavaszi szünetben bulizó főiskolás lányok kalandjait mutatja majd be, de nem olyan stílusban, mint ahogy azt mondjuk a High School Musicalből megszokhattuk. A rendező egyébként az egyik írója a 'Kölykök' című filmnek, ami nem pont szentéletű tinédzserekről szól. Hogy a 'Spring Breakers' lesz-e a 2010-es évek 'Kölykök'-je, hamarosan kiderül.   

Az film előzetese azzal indít, hogy a főszereplők pénzt akarnak szerezni a tavaszi szünetre, és elhatározzák, hogy ez a szünet MÁS lesz, mint az eddigiek. Ezután a négy, leginkább bikiniben szereplő lány a féktelen bulizáson kívül kirabol egy éttermet, illetve pisztolyokkal és aranyfogú rosszfiúval – James Francoval – játszik. Persze mindeközben nagyokat vihognak, egymáson vonaglanak, és olyan Britney Spears számokat énekelnek, amik akkor voltak menők, mikor Selena Gomez iskoláskorú lett. Ha még ezekkel sem hoztuk meg a kedvét a filmhez, akkor azt is eláruljuk, hogy az alkotás aláfestő zenéjéért maga Skrillex a felelős. Most viszont vegyük végig, hogy ki a négy bikinis lány, hisz midnenki erre kiváncsi.

Kezdjük a legfiatalabbal, az 1992-es születésű Selena Gomezzel, aki az esetek többségében Justin Bieber barátnője, és eddig szinte kizárólag vattacukorszagú filmjeiről volt ismert, azon kívül,

Miért furcsa ez?

A Disney nagyon ad a család-és gyerekbarát arculatára, úgyhogy általában ügyel arra, hogy a szereplői még véletlenül se kerüljenek szexes, rosszemberes kontextusba, amíg alkalmazzák őket.

hogy furcsa parfümreklámja is van, illetve hogy videóklipet is forgatott már, méghozzá nálunk. Vanessa Hudgens a tőle megszokott barna hajtól eltérően lenőtt, szőke frizurát villant a filmben, de villantott már feneket is. Hudgens egyébként a High School Musicalhez, illetve Zac Efronhoz fűződő kapcsolatáról ismert leginkább. A másik két színésznő, Ashley Benson, illetve Rachel Korine (aki a rendező felesége) eddig nem szerepelt sokszor a bulvárlapokban, de 2013 tavaszától minden bizonnyal többet halljuk majd az ő nevüket is a Torontoi és a Velencei filmfesztivált is megjárt mű kapcsán. Hacsak nem szárnyalja túl őket Hudgens azzal, hogy mindenki arról fog beszélni, hogyan szexelt a filmben édeshármasban James Francoval és kolléganőjével, Ashley Bensonnal.