Az ázsiai származású színésznő nemcsak szexi, de kiderült, hogy művész is, merthogy Lucy Liu absztrakt nőalakokat fest. Körbenéztünk és összegyűjtöttünk pár hasonló kvalitással megáldott, magát művésznek képzelő celebet, merthogy vannak még páran.

Lucy Liu a Hunger TV-nek adott videóinterjújában megcsodálhatjuk, ahogy talpig fehérben, szinte smink nélkül, összefogott hajjal keni össze a vásznat és saját magát is, miközben nagyon okos dolgokat mond, többek közt azt, hogy az élet arról szól, hogy kompromisszumokat kell kötni. A videókból az is kiderül, hogy gyerekkorában csak montázsokat készített a reklámújságokból, merthogy festékük nem volt, de később szobrászkodott is, most viszont a vászon összekenésével éli ki magát.

Az aprótermetű színésznő azt is elmondta még, hogy azért ennyire aktív a munkáiban, és azért dolgozik szinte folyamatosan, mert így nevelték. Ahogy fogalmazott: "Ez a túlélés része. Ha abbahagyod, meghalsz". A színésznő elmondása szerint leginkább azért fest női alakokat, mert az a termékenységet jelképezi, és különben is, ő úgy nőtt fel, hogy nem látott senkit meztelenül, férfitestet is csak 16 éves korában látott először, ami teljesen sokkolta őt.

Mackók és Kurt Cobain

De nem Lucy Liu az egyetlen celeb, aki fest. Tavaly a csontsoványra fogyott Macaulay Culkinról is kiderült, hogy művészkedik, méghozzá nem is egyedül, hanem csapatban, a 3MB Collective-ben. Legalább már azt is tudjuk, hogy miért volt festékfoltos a hippifarmerja. Ha érdekli a Reszkessetek betörők gyereksztárjának új élete, akkor nézze meg az videót, ahol két elszállt haverjával beszél arról, miért festenek nyuszikákat meg mackókat, vagy épp Kurt Cobain portrét.

És ha már Kurt Cobain, a Nirvana egykori frontemberének volt nője, Courtney Love sem maradhat ki gyűjtésünkből. A lányával nem épp jó viszonyt ápoló, botrányos életű énekesnőnek önálló kiállítása is volt a gyermekded rajzaiból. A kiállítása címe And She’s Not Even Pretty (És még csak nem is csinos) volt, és munkáin az énekesnő a dalszövegeit próbálta vizuálisan megjeleníteni.

James Bond és a herceg is fest

Sőt olyanok is vannak, akikről tényleg soha nem gondolta volna, hogy közük van bármiféle művészethez is, pedig Pierce Brosnan már azelőtt festett, hogy 007-es ügynök lett volna belőle. A legszexisebb 50 feletti színész már a 80-as években is alkotott, mivel 16 éves korától művészeti iskolába járt, de valamiért mégis inkább színész lett belőle. Pedig ilyen csodás önarcképet tud festeni. De nem Brosnan az egyetlen brit híresség, aki pingál. A mostanában az utódlási renden problémázó Károly hercegről például senkinek sem az az első gondolata, hogy egy festőállvánnyal felsétál egy domboldalra, majd tájképest fest. Pedig de, és még videó is van róla.

Kinek a munkáját akasztaná fel a falra?

Ha szeretne még olyan munkákat nézegetni, amiket celebek festettek, akkor keressen rá David Bowie, Marilyn Manson, vagy akár Donna Summer munkáira, vagy keressen rá a vérrel festő Pete Doherty alkotásaira. De ha nincs kedve, inkább döntse el, hogy az itt látottak közül kinek érdekesebb a művészete. Lucy Liu absztrakt nőalakjai, Károly herceg tájképei, esetleg Macaulay Culkin mackói tetszenek önnek jobban? Szavazzon, hogy kinek a munkáját akasztaná fel szívesebben a hálószobája falára!