Éder Krisztián mostantól jó ideig a fotózásra koncentrál, a zenélést pedig akkor kezdi újra, ha már minden körben fel tudja vállalni, amit csinál. Rossz időszaka volt, de amióta nem olvas bulvárt, minden rendben.

“Ha úgy tűnt, hogy szomorú hangvételben búcsúztam el egy időre a zenéléstől, az azért lehet, mert általában szomorú szövegeket írtam. Erről szó sincs, nagyon aktív időszaka ez az életemnek, sokat fotózok és az egyetemet is lelkesen csinálom. Most egyszerűen háttérbe szorul a zenélés. Szerintem ha a fényképezésben elérem majd azt a szintet, amit akarok, az jó hatással lesz a zenei teljesítményemre is” – magyarázta a múlt heti Story-gálán határozatlan idejű visszavonulásának okát SP, aki azóta már el is indította fotóblogját.

Majd ha fel tudja vállalni

Éder Krisztián tényleg komolyan gondolja az iparművészeti egyetemet, ráadásul elmondása szerint nem is okoz problémát az ottani körökben, hogy pár éve ő nedvesíti be Magyarország általános iskolásainak bugyiját. “Jó környezetben vagyok, kiváló tanároktól tanulhatok. A társaság befogadott, nem tesz rosszat, hogy van egy másik oldalam, de most kifejezetten jót tesz, hogy ezt hanyagolom” – mondta a 24 éves előadó, akit meglepett, hogy rajongói oldalról inkább támogatás jött, mint felháborodás, pedig még arról sincsenek elképzelései, mikor jelenik meg új zene a neve alatt. “Nem szeretnék beleesni abba a hibába, hogy megtervezem, pontosan mikor akarok visszatérni és felépíteni egy komoly arculatot. Majd ha hitelesnek érzem, akkor megtörténik.”

Mint kiderült, SP korával az ízlése is változott, ez alakította át a saját produkciói megítélését is: “Nem tudtam már, mennyire azonosulok a saját zenei világommal. Megesett, hogy elmentünk az osztálytársaimmal szórakozni, és valaki felvetette: rakjunk be tőlem egy dalt, én pedig azonnal rávágtam, hogy "Úristen, ne!" Nem akarom magam ilyen helyzetekben rosszul érezni, azt szeretném, hogy minden közegben fel tudjam vállalni, bármit csinálok.”

Nincs bulvár

A hamarosan talán reklámzenékre váltó Éder ettől függetlenül nem tartja cikinek a mostani státuszát. “Nem tervezem "lecserélni" a rajongótáboromat, sőt, szerintem azért tudok működni, mert velem együtt idősödik a közönségem. Biztos lesznek, akik eltűnnek, de szerintem lesznek, akik később csatlakoznak. De ez sem cél, az egyetlen cél az, hogy jól érezzem magam minden helyzetben.”

Rajongótábort nem, de mindennapi környezetet azért cserélt, amikor szüksége volt rá. “Volt egy két hónapos időszak az életemben, amikor nem mentek jól a dolgok. Magamban kerestem a hibát, és rájöttem, hogy min kell változtatni. Kizártam sokmindent, most sokkal jobban érzem magam. Már nem olvasok bulvárújságot sem, és kifejezetten jót tesz az életemnek, hogy nem tudom, hogy ki kivel szakított és miért ment nyaralni. Más foglalkoztat, úgy érzem, már lényegesen jobb körökben is mozgok" – tette hozzá.