Pistorius még háromszor lőtt

2013.02.15. 12:53 Módosítva: 2013.02.15. 14:41
Oscar Pistorius összesen hat lövést adott le azon az éjszakán, amelyen meggyilkolta barátnőjét, Reeva Steenkampot. A szomszédok sikoltozást is hallottak az első sorozat után; mindannyiukat kihallgatják. A rendőrség nem érti, ki terjesztette azt a pletykát, hogy a paralimpikon betörőnek hitte barátnőjét.

Bréking!

A bíróságon hivatalosan is vádat emeltek Pistorius ellen, emberölésért. A paralimpikon sírva fakadt és reszketni kezdett a döntés hallatán. Meghallgatását keddre halasztották.

Forrás: CNN

Összesen hat lövést hallottak Oscar Pistorius paralimpikon szomszédai azon az éjszakán, amelyen a paralimpikon meggyilkolta barátnőjét, Reeva Steenkampot - írja a Sun . A két sorozat közt tíz perc szünet volt, egyelőre nem tudni, melyik okozta a nő halálát, annyi azonban már kiderült, hogy az elsőt sikolyok követték. A nyomozók kiderítették: a férfi a fürdőszobaajtón keresztül lőtte le a modellt, akire a vérében fekve találtak a helyszínre érkező rendőrök.

Ezek után finoman szólva is kérdéses, hogy Pistorius félreértésből lőtte-e le barátnőjét, ahogy az első hírek állították, hiszen hat lövést ennyi szünettel aligha adott le véletlenül, főleg, hogy az első három után felhangzottak a sikolyok.

Denise Beukes, a nyomozás egyik vezetője kijelentette: a betörős félreértésről szóló híresztelések nem a rendőrségtől származnak. "Három tanúnk van, akiket már kihallgattunk. Szomszédokról beszélünk, akik hallották, mi történt este, a lövöldözés előtt. Nem találtuk jelét betörésnek, és annak sem, hogy bárki illetéktelen ott lett volna." Steenkamp testében legalább három golyót találtak.

Elhunyt szerelme nagyon várta a Valentin-napot. Twitterén arról írt, ennek mindenkinek a szerelemről kellene szólnia. "Ti mivel készültök holnapra a szerelmeteknek?" – tette még fel a kérdést. Anyja a helyi lapok szerint hisztérikus állapotban van. Lánya jogot végzett, az Avon dél-afrikai reklámarca volt, és számos tévéműsorban szerepelt. Sajtósa szerint egy angyal volt, Pistorius-szal pedig egészséges és boldog párkapcsolatban éltek. (Ennek ellentmond, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint a pár otthonához már korábban is ki kellett vonulniuk, állítólagos családon belüli erőszak miatt.)

Arzenál

Pistorius a vizsgálatok szerint számos fegyvert tartott otthonában, amelyet egyébként magas falakkal vett körül, és őrökkel vigyáztatott. Az ablakában gépfegyvert tartott, az ágya mellett revolvert, a hálószobaajtó közelében pedig baseball- és krikettütőket. Mindezt azzal indokolta, hogy Dél-Afrikában sok a bűnöző, ezért mindenre fel kell készülnie.

2013-02-15T115519Z 1905110813 GM1E92F1J4E01 RTRMADP 3 SAFRICA-PR
Pistorius a bíróságonFotó: Antonie de Ras / Reuters

Néhány hónappal ezelőtt ő maga twittelt arról, hogy a hangosan működő mosógépére azt hitte, betörő zajong a házban, úgyhogy egyből harci módba váltott. A nap folyamán hallgatják meg a történtekről, egyelőre előzetesben van, apja elmondása szerint "szomorú és érzelmes állapotban". Már vettek tőle körömmintát, és a vérét is tesztelték, hogy megnézzék, van-e benne alkohol. Családja támogatja: a TMZ szerint házikosztot és takarókat vittek neki a börtönbe.